Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a afirmat duminică seara că manualul de limba şi literatura română de clasa a IV-a, în care se spune că "în munţii Bucegi există o zonă în care organismul nu oboseşte şi se înviorează brusc" ar "trebui teoretic, înlocuit", dar practic trebuie căutate resurse pentru a îl înlocui.
"Manualul acela trebuie să iasă din circuit. Acolo sunt două categorii de vinovaţi - evaluatorii şi autorii. Toate manualele cu greşeli, teoretic, nu au ce căuta pe masa elevilor - teoretic, practic, trebuie să vedem cu ce bani le înlocuim. Nu pot să vă spun acum, dar, teoretic, ar trebui să îl înlocuim şi atunci trebuie să căutăm resurse ca să îl înlocuim", a spus ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, duminică, în cadrul unei emisiuni tv.
Anul acesta, am schimbat metodologia pentru evaluarea şi întocmirea manualelor, am crescut foarte mult accentul pe calitate. Manualul se punctează pe calitate, cu 100 de puncte, dacă nu ia cel puţin 95 de puncte nu trece şi, în acelaşi timp, evaluatorii vor fi aleşi în aşa fel încât să nu mai ajungem la situaţii de felul celei semnalate", a explicat Andronescu.
Potrivit manualului de limba şi literatura română de clasa a IV-a "în Munţii Bucegi, în preajma stâncilor Babele şi Sfinxul există o zonă de un kilometru pătrat în care organismul nu oboseşte şi se înviorează brusc. Specialiştii spun că aici se manifestă un fenomen magnetic rar întâlnit, care are efecte benefice uluitoare asupra organismului uman".