Antena Căutare

Marius Petcu a fost trimis in judecata de procurorii DNA

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie l-au trimis in judecata pe liderul sindical Marius Petcu, arestat preventiv dupa ce a fost prins luand mita 40.000 de euro la data de 24 martie.

Conform procurorilor, in perioada septembrie 2009 - martie 2011, Petcu a primit de la administratorul unei societati sume totalizand 1.398.400 lei, in schimbul atribuirii catre acea societate a unui contract de executie lucrari.

Curtea de Apel Bucuresti arata in motivarea deciziei prin care a respins, recent, o cerere de eliberare provizorie sub control judiciar, facuta de aparatorii liderului sindical Marius Petcu, ca "faptele presupus comise de inculpat sunt fapte de coruptie, fenomen infractional cu un grad sporit de pericol social, realitate ce determina imperativul adoptarii de masuri in consecinta".

In ceea ce priveste continutul faptelor, instanta a aratat ca invinuirea adusa lui Petcu se intinde pe o perioada relativ indelungata de timp, respectiv 2009-2010, ca intre liderul sindical si martorul Petre Scrieciu a existat o intelegere prealabila de dare - luare a unor sume de bani de o valoare importanta apreciata la 20.000 de euro pe luna si ca "actele materiale s-au succedat in mod repetat, conferind infractiunii o forma continuata".

"Nu lipsite de relevanta sunt datele privind modalitatea de actiune constand in ascunderea presupusei primirii ca mita, prin intermediul sotiei P.C., a imobilului din Predeal, in valoare de circa 200.000 de euro, sub forma cesionarii partilor sociale detinute de SC Metrodor SRL la SC Dan&Dana Tur-Com Impex SRL (reprezentata de martora M.M.), la o valoare mult diminuata (50.000 de euro).
In procesul verbal din 2 febraurie de redare rezumativa a convorbirii telefonice de la data de 1 februarie, dintre martora Maria Mustata si invinuita F.R., s-a consemnat ca, referindu-se la inculpat si Claudia Petcu, martora i-a precizat invinuitei, notar, ca «ei ar vrea sa se plateasca in asa fel incat sa nu fie luati maine-poimaine la intrebari, ca ar fi luat vila la doua milioane de lei vechi»
", se mai arata in motivarea instantei.

In acest caz, sunt date concrete ca Petcu a incercat sa ascunda aflarea adevarului, actionand in propriul interes si in detrimentul interesului general, este de parere judecatorul.

Sursa: Antena3


Ancheta: Stabii Sucevei au pus ochii pe Padurea Gemenea... Munca din preajma sarbatorilor - motiv de stres pentru romani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x