Mărturiile românilor captivi în infernul din Beirut: ”E nenorocire. Sunt oameni care plâng după ce cei pe care i-au piedut!” Atenție, imagini care vă pot afecta emoțional!

Două milioane şi jumătate de oameni s-au trezit în această dimineaţă într-o realitate pe care nu o recunosc. Beirutul este un oraş în ruină. Cartiere întregi au fost distruse şi 300 de mii de oameni au rămas fără casă. Prinşi în mijlocul infernului, mai mulţi români ne-au povestit în exclusivitate cum li s-a schimbat viaţa peste noapte.

”Este ceva ce nu doresc nimănui, nici măcar dușmanilor mei. Peste fată, care era în casă, a căzut o ușă. E nenorocire.”, a spus o româncă prinsă în infern.

Imaginile surprinse după exploziile din Beirut sunt devastatoare. Sute de mii de locuințe au fost distruse de suflul deflagrației, mii de oameni au fost răniți, iar salvatorii sunt depășiți de situație.

”Este bandă galbenă la fiecare intrare, sunt foarte mulți oameni care plâng, plâng după oameni pe care i-au pierdut.”, a mai povestit o femeie.

Peste o sută de morţi, bilanţul crunt al exploziei din Beirut

”Mi-am dat seama că este un miracol că am putut ieși viu de acolo. M-am pansat singur la mână și la picior.”, a povesit Cris, un român care se afla la muncă, într-o clădire aflată la 500 de metri de locul exploziei.

Autoritatea vamală spune că a avertizat în mod repetat în legătură cu substanțele periculoase din port

2700 de tone de nitrat de amoniu au explodat în Beirut, marți seară. Șeful autorității vamale din Liban, Badri Daher, spune că a avertizat în mod repetat puterea judecătorească din țară de substanțele periculoase care sunt stocate în portul din oraș.

Imagini sângeroase după exploziile de la Beirut. Bilanțul a ajuns la cel puțin 113 morți și peste 4.000 de răniți

Daher spune că a trimis șase notificări oficialilor judiciari în care avertiza în legătură cu substanțele care puteau deveni un pericol pentru populație. Depozitele de nitrat de amoniu au fost depozitate timp de șase ani fără măsuri de siguranță în portul din Beirut, conform președintelui libanez, Michel Aoun. Daher a cerut ca substanța să fie re-exportată, însă autoritățile au refuzat să dea atenție acestei probleme.

Dezvăluiri revoltătoare în cazul exploziilor din Beirut. Vameșii au cerut ridicarea nitratului de amoniu de șase ori, dar au fost ignorați total. Cel puțin 100 de oameni sunt morți

Aoun a promis o investigație transparentă asupra cauzelor care au dus la explozia masivă și și-a luat angajamentul că cei responsabili vor fi trași la răspundere.

Prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Ce feluri de mâncare preferă Kate Middleton
Puțini știu care e prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Printre felurile de mâncare pe...
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2021. Săgetătorii sunt plini de energie. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2021 vine cu multe vești bune pentru nativii din zodiac....
Parteneri
Imagini rare cu membrii Familiei Regale când erau bebeluși. Cât de similar arătau Prințul William și Prințul George când învățau să meargă
Publicul adoră să vadă imagini cu membrii Familiei Regale când erau bebeluși. Fotografiile cu Prințul William și Prințul George, alături de ceilalți copii regali, au apărut în nenumărate publicații din întreaga lume, dar unele dintre sunt mai rare. Printre acestea se numără și poze cu moștenitorii tronului atunci când învățau să meargă. 
Catine.ro
Ultimele știri