”Este ceva ce nu doresc nimănui, nici măcar dușmanilor mei. Peste fată, care era în casă, a căzut o ușă. E nenorocire.”, a spus o româncă prinsă în infern.
Imaginile surprinse după exploziile din Beirut sunt devastatoare. Sute de mii de locuințe au fost distruse de suflul deflagrației, mii de oameni au fost răniți, iar salvatorii sunt depășiți de situație.
”Este bandă galbenă la fiecare intrare, sunt foarte mulți oameni care plâng, plâng după oameni pe care i-au pierdut.”, a mai povestit o femeie.
Peste o sută de morţi, bilanţul crunt al exploziei din Beirut
”Mi-am dat seama că este un miracol că am putut ieși viu de acolo. M-am pansat singur la mână și la picior.”, a povesit Cris, un român care se afla la muncă, într-o clădire aflată la 500 de metri de locul exploziei.
Autoritatea vamală spune că a avertizat în mod repetat în legătură cu substanțele periculoase din port
2700 de tone de nitrat de amoniu au explodat în Beirut, marți seară. Șeful autorității vamale din Liban, Badri Daher, spune că a avertizat în mod repetat puterea judecătorească din țară de substanțele periculoase care sunt stocate în portul din oraș.
Daher spune că a trimis șase notificări oficialilor judiciari în care avertiza în legătură cu substanțele care puteau deveni un pericol pentru populație. Depozitele de nitrat de amoniu au fost depozitate timp de șase ani fără măsuri de siguranță în portul din Beirut, conform președintelui libanez, Michel Aoun. Daher a cerut ca substanța să fie re-exportată, însă autoritățile au refuzat să dea atenție acestei probleme.
Aoun a promis o investigație transparentă asupra cauzelor care au dus la explozia masivă și și-a luat angajamentul că cei responsabili vor fi trași la răspundere.
Adolescentă salvată cu greu din mare. Momentul dramatic a fost surprins de o cameră montată pe casca salvamarului - Vide... Cum va funcționa școala din 14 septembrie. Ministrul Educației: Dacă numărul de cazuri crește, se suspendă orele pentru ...