Antena Căutare

Medicii avertizează: Atenție la simptomele virozelor! A fost înregistrat primul deces provocat de GRIPĂ

O femeie în vârstă de 69 de ani, din București, a murit la Spitalul ”Victor Babeș” din Capitală, din cauza gripei. Este primul caz de deces survenit din pricina gripei din aceast an. 

O femeie în vârstă de 69 de ani, din București, a murit la Spitalul ”Victor Babeș” din Capitală, din cauza gripei. Este primul caz de deces survenit din pricina gripei de la începutul lui 2018.

Din testele făcute în laboratorul spitalului, ar fi vorba de o gripă de tip B, dar sunt așteptate și confirmările de la Institutul Cantacuzino, informează Libertatea. Femeia nu era vaccinată antigripal și avea mai multe boli, mai scrie sursa citată.

47.265 de cazuri de infecţii respiratorii s-au înregistrat la nivel naţional în ultimele săptămâni, cu 26,8% mai puţine faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent. Tot în ultima săptrămână, au fost 30 de cazuri de gripă, în timp ce în aceeaşi perioadă a anului trecut s-au înregistrat 326 de îmbolnăviri de gripă, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

În acest context, medicii avertizează să nu ignorăm niciun simptom al virozelor și răcelilor de sezon și să ne prezentăm la o unitate medicală în cel mult trei zile dacă starea nu se îmbunătățește.

De regulă, gripa debutează brusc cu simptome precum:

Febra foarte mare, 39-40 de grade, care durează între 3 și 5 zile

Frisoane, cefalee (dureri de cap), dureri la nivelul globilor oculari, fotofobie (pacientul nu poate suportă lumina), dureri musculare cu senzație de zdrobire musculară și uneori chiar dureri articulare difuze

Tușe, secreții nazale (rinoree), ragusala(disfonie), senzație de usturime în gât, stare marcată de astenie.

Veşti bune pentru români. Autoritățile au făcut anunțul: Primeşti până la 1.200 de lei pe lună!... Nenorocirile se țin lanț! O bătrână de 91 de ani s-a prăbușit într-o fântână. Echipajele ISU au intervenit de urgență...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x