Medicii avertizează: Atenție la simptomele virozelor! A fost înregistrat primul deces provocat de GRIPĂ

O femeie în vârstă de 69 de ani, din București, a murit la Spitalul ”Victor Babeș” din Capitală, din cauza gripei. Este primul caz de deces survenit din pricina gripei din aceast an. 

O femeie în vârstă de 69 de ani, din București, a murit la Spitalul ”Victor Babeș” din Capitală, din cauza gripei. Este primul caz de deces survenit din pricina gripei de la începutul lui 2018.

Din testele făcute în laboratorul spitalului, ar fi vorba de o gripă de tip B, dar sunt așteptate și confirmările de la Institutul Cantacuzino, informează Libertatea. Femeia nu era vaccinată antigripal și avea mai multe boli, mai scrie sursa citată.

47.265 de cazuri de infecţii respiratorii s-au înregistrat la nivel naţional în ultimele săptămâni, cu 26,8% mai puţine faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent. Tot în ultima săptrămână, au fost 30 de cazuri de gripă, în timp ce în aceeaşi perioadă a anului trecut s-au înregistrat 326 de îmbolnăviri de gripă, potrivit Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

În acest context, medicii avertizează să nu ignorăm niciun simptom al virozelor și răcelilor de sezon și să ne prezentăm la o unitate medicală în cel mult trei zile dacă starea nu se îmbunătățește.

De regulă, gripa debutează brusc cu simptome precum:

Febra foarte mare, 39-40 de grade, care durează între 3 și 5 zile

Frisoane, cefalee (dureri de cap), dureri la nivelul globilor oculari, fotofobie (pacientul nu poate suportă lumina), dureri musculare cu senzație de zdrobire musculară și uneori chiar dureri articulare difuze

Tușe, secreții nazale (rinoree), ragusala(disfonie), senzație de usturime în gât, stare marcată de astenie.

Prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Ce feluri de mâncare preferă Kate Middleton
Puțini știu care e prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Printre felurile de mâncare pe...
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2021. Săgetătorii sunt plini de energie. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2021 vine cu multe vești bune pentru nativii din zodiac....
Parteneri
Imagini rare cu membrii Familiei Regale când erau bebeluși. Cât de similar arătau Prințul William și Prințul George când învățau să meargă
Publicul adoră să vadă imagini cu membrii Familiei Regale când erau bebeluși. Fotografiile cu Prințul William și Prințul George, alături de ceilalți copii regali, au apărut în nenumărate publicații din întreaga lume, dar unele dintre sunt mai rare. Printre acestea se numără și poze cu moștenitorii tronului atunci când învățau să meargă. 
Catine.ro
Ultimele știri