Antena Căutare

Medicii de familie avertizeaza ca nu-si vor mai putea ingriji pacientii, de la 1 aprilie

Nu este o gluma, dar, medicii de familie atentioneaza ca, de la 1 aprilie, nu isi mai pot ingriji bolnavii asa cum ar trebui

"Ministerul Sanatatii si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate au decis ca va puteti simti rau doar o data la trei luni - atat de rar are voie medicul de familie sa va vada pentru bolile cronice, puteti primi o singura reteta la trei luni pentru bolile cronice"


Doctorii motiveaza acest lucru prin faptul ca nu pot semna contractul-cadru cu CNAS pe 2011, care ii obliga sa aleaga cine primeste medicamente compensate si cine nu sau sa ceara co-plata.

Tot prin contractul-cadru pe 2011, medicii de familie ar fi obligati sa nu dea retete si bilete de trimitere decât pentru 20 de pacienti pe zi, sa cumpere cititoare de carduri si servere din banii proprii, sa introduca date pe cardurile de asigurat in loc sa consulte si sa lipeasca pe retete coduri de bare.

"Daca Ministerul si Casa de Asigurari vor continua totusi sa refuze sa ia deciziile firesti, vom fi nevoiti sa inchidem cabinetele sau sa lucram ca privati", atrag atentia medicii de familie.(foto:Intact Images)

sursa:Antena3

unu... Mama-surogat ar putea fi legala si in Romania...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x