Bonusul lunar de 2.500 de lei stârnește revoltă! Medicii de familie, nemulțumiți de decizia Guvernului: ”Și noi luptăm cu pandemia de COVID-19. E discriminare!”

Decizia de a acorda un bonus în valoare de 2.500 de lei fiecărui medic care luptă cu noul coronavirus stârnește revoltă. Doctorii de familie s-au arătat nemulțumiți de această hotărâre, ei spunândă că și ei luptă cu pandemia COVID-19.

Bonusul lunar de 2.500 de lei stârnește revoltă! Medicii de familie, nemulțumiți de decizia Guvernului: ”Și noi luptăm cu pandemia de COVID-19. E discriminare!”

Astfel, medicii de familie susțin că se află în prima linie în lupta cu noul coronavirus, întrucât mulți dintre pacienți vin la ei și abia apoi ajung la spitale: ”Personalul medical din cabinetele de medicina familiei luptă și în România ca și în alte țări europene, în egală măsură cu pandemia COVID-19, fără a beneficia de sprijinul și de măsurile de protecție pe care Guvernul României le-a oferit deja și continuă să le ofere personalului medical și paramedical din spitalele și unitățile publice din sistemul medical românesc", afirmă reprezentanții Federației Naționale a Patronatelor Medicilor de Familie, potrivit HotNews.ro.

Ultima oră! Alte două decese din cauza COVID-19. România are 207 morți în pandemia de coronavirus

"Am aflat cu surprindere prin intermediul mass-media despre discriminarea pe care Guvernul României urmează să o facă față de întregul personal medical care lucrează în asistența medicală primară din România, adică peste 10.000 de medici specialiști în medicina de familie și peste 15.000 de asistenți medicali generaliști care lucrează în cabinetele de medicina familiei. Discriminarea va avea loc prin acordarea din fonduri europene a stimulentului de risc pentru personalul medical care luptă cu pandemia COVID-19, în valoare de 2.500 de lei, doar pentru 75.000 de cadre medicale - medici, asistenți medicali, personal care deservește ambulanțele, personal paramedical - care lucrează exclusiv în spitalele publice, în serviciile de ambulanță și SMURD", arată reprezentanții medicilor de familie.

Ei mai spun că "deși au statut de unități medicale private, cabinetele de medicina familiei asigură servicii medicale în sistemul public de sănătate, fără contribuție personală sau coplată a pacientului atunci când accesează serviciile de asistență medicală primară - medicină de familie. Mai mult, personalul medical din cabinetele de medicina familiei luptă și în România, ca și în alte țări europene, în egală măsură cu pandemia COVID-19, fără a beneficia de sprijinul și de măsurile de protecție pe care Guvernul României le-a oferit deja și continuă să le ofere personalului medical și paramedical din spitalele și unitățile publice din sistemul medical românesc."

La ce temperatură moare coronavirusul, de fapt! Doar așa îl elimini de pe haine sau măști de protecție

Medicii de familie solicită Guvernului "să ia măsurile care se impun pentru a corecta această gravă discriminare și pentru a demonstra respectul cuvenit medicilor specialiști în medicină de familie și asistenților medicali generaliști care lucrează în cabinetele de medicină de familie din România, prezenți la datorie în lupta cu pandemia COVID-19".

Cine va beneficia de stimulentul de 2.500 de lei

Personalul medical implicat direct în tratarea bolnavilor infectaţi cu coronavirus, aproximativ 75.000 de cadre medicale, va beneficia de un stimulent de risc cu valoare lunară de 2.500 de lei (din care se scade impozitul pe venit de 10% - 2.250 de lei net). Acest stimulent nu se adresează doar la medicilor, ci şi la asistenţilor, personalului care deserveşte ambulanţele și personalului paramedical, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, la finalul ședinței de guvern de luni. Banii urmează să fie decontați din fonduri UE.

Curățarea corectă a tenului. Cum să alegi produsul potrivit tipului tău de ten
Curățarea corectă a tenului ar trebui să se facă în fucție de nevoile pe care pielea...
Horoscopul zilei de 26 septembrie 2021. Taurii trebuie să ia o decizie importantă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 26 septembrie 2021 aduce multe schimbări în viața nativilor din zodiac....
Parteneri
Zodii ghinioniste în ziua de 26 septembrie 2021. 3 nativi care se vor confrunta cu probleme
Trei nativi vor fi puși la încercare pe parcursul zilei de astăzi. Trei zodii vor fi ghinioniste în ziua de 26 septembrie 2021. Printre acestea se numără nativii din zodia Taurului, din zodia Racului și din zodia Scorpionului. Acești trei nativi vor fi nevoiți să învețe cum să-și depășească problemele cu grație și răbdare.
Catine.ro
Ultimele știri