Antena Căutare

Medicii români omagiați de ”Ziua Recunoștinței pentru Valorile Naționale”

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României organizează mâine un eveniment prin care omagiază medicii și specialiștii români din domeniul medical, în cadrul proiectului național ”Ziua Recunoștinței pentru Valorile Naționale”.

Medicii români omagiați de ”Ziua Recunoștinței pentru Valorile Naționale”
Medicii români omagiați de ”Ziua Recunoștinței pentru Valorile Naționale”

Cu această ocazie FDVDR va organiza un seminar, având ca temă " Istoria microbiologiei românești și perspective asupra medicinei actuale. De la vaccinul împotriva holerei, la ingineria genetică a vaccinului de azi". Seminarul va avea loc online, pe platforma FDVDR, vineri 4 decembrie, începând cu ora 15:00.

Agenda discuțiilor va cuprinde o recunoaștere a meritelor medicilor valoroși ai României, de la Ion Cantacuzino și Victor Babeș la prezentul microbiologiei românești, precum și abordarea importanței cercetării științifice în microbiologie și imunologie, în contextul actual.

Printre guest speakerii acestui seminar se numără Prof. Univ. Dr. Viorel Alexandrescu, cercetător științific, care va face o prezentare a istoriei microbiologiei românești și a activității Dr. Ioan Cantacuzino; Dr. Marius Geantă, fondator al Centrului pentru Medicină Inovativă, Co-Președinte al Școlii Europene de Medicină Personalizată, care va vorbi despre genetica din spatele vaccinului; Dr. Gindrovel Dumitra, coordonator al Grupului de Vaccinologie din cadrul Societăţii Naţionale de Medicina Familiei (SNMF), care va vorbi despre vaccinarea și sănatatea publică; Virusologul Costel Atanasiu, Cercetator Știintific la University of Pennsylvania USA, care va vorbi despre vaccinurile anti COVID, cu avantajele și dezavantajele fiecăruia.

”Ziua Recunoștinței pentru Valorile Naționale” este un proiect al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, lansat în 2019, care are ca scop susţinerea unei redeşteptări naţionale, prin promovarea valorilor culturale şi naţionale româneşti. Este o sărbătoare națională, care are loc anual, în jurul datei de 1 decembrie, în care este omagiată o personalitate românească.

Rectificare articol-Un tânăr din Cluj şi-a aruncat de la etajul zece bunica imobilizată în scaun cu rotile... Cine a fost Sfântul Nicolae și ce tradiții și superstiții există pe 6 decembrie. De ce e bine să nu te cerți în această ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x