Antena Căutare

Doliu în lumea medicală! Marin Burlea, ”îngerul copiilor”, a murit! Anunțul făcut în urmă cu puțin timp: ”A plecat un om care a salvat mii de vieți!”

Lumea medicală din Iași este în doliu, după ce prof. dr. Marin Burlea, supranumit ”îngerul copiilor” sau ”salvatorul în halat”, s-a stins din viață la Institutul Regional de Oncologie din Iași. 

Lumea medicală din Iași este în doliu, după ce prof. dr. Marin Burlea, supranumit ”îngerul copiilor” sau ”salvatorul în halat”, s-a stins din viață la Institutul Regional de Oncologie din Iași.

Anunțul privind trecerea în neființă a fost făcut de fiica lui, pe o rețea de socializare.

A plecat un medic care a salvat mii de vieți, Prof. Univ. Dr. Marin Burlea! A plecat tata! Mă doare când mă gândesc la anii ce vin fără el, că mai avea multe de făcut. Mulțumesc colegilor de la Insitutul Regional de Oncologie Iași pentru eforturile lor, pentru lungile nopți din ultima perioadă în care sperau într-o minune.”, a scris ea pe contul de socializare.

Profesorul Burlea a fost 17 ani managerul Spitalului de Pediatrie Sfanta Maria din Iași și din 1990 a creat în spital mai multe subspecialități. De nouă ani profesorul Burlea este președintele Societății Române de Pedatrie.

„Prima dată când un medic din alt oraș decât Bucureștiul ocupă această funcție. Înafară de asta suntem singurul spital din România care are 12 servicii pe secții”, afirma Marin Burlea, medic pediatru Spitalul de Copii Sfanta Maria Iași, conform Digi 24. El afirma, de asemenea, că 70 la sută din viață și-a petrecut-o în spital: „La noi e non-stop, non-stop și nu există pentru că tot timpul ai ceva la care să te gândești și un pacient de care să te interesezi. Din acest motiv toate sâmbetele și duminicile din viața mea au fost în spital”, mai spunea el.

Absolvent al Liceului Teoretic ''Mihai Eminescu'' din Iași, promoția 1967, Marin Burlea își continuă studiile la facultatea de Medicină Generală, secția Pediatrie, IMF Iași. Între anii 1973-1979 a fost medic secundar la Pediatrie, Clinică a II-a de la IMF Iași ca mai apoi să devină medic specialist în pediatrice la Spitalul Clinic de Copii ''Sf. Maria'' din Iași. În 1991 a devenit medic primar prin susținerea unui examen, iar mai apoi a urmat un stadiu de pregătire pentru o a două specializare. În 2004 a devenit medic medic primar în gastroenterologie.

4 bărbați sunt filmați când agresează o fată de 16 ani din Constanța. Unul dintre ei este chiar IUBITUL acesteia! Scene ... Grevă generală la metrou, în București! Motivul pentru care sindicaliștii sunt nemulțumiți: ”Ar fi păcat după nouă ani!”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x