Antena Căutare

Cine au fost Sf. Ioachim și Ana, sărbătoriți pe 9 septembrie. De ce sunt numiți Sfinții Părinți în cărțilre bisericești

Pe 9 septembrie creștinii ortodocși de pretutindeni sărbătoresc praznicul unei sărbători importante din calendarul orthodox bisericesc, și acum Sfinții Părinți Ioachim și Ana.

Sfinți Părinți Ioachim și Ana sunt sărbătoriți de biserica creștină pe data de 9 septembrie în fiecare an. În acest an, marea sărbătoare pică într-o zi de luni. Iată care a fost viața Sfinților Părinți Ioachim și Ana. | Shutterstock & Captură YouTube

Sfinți Părinți Ioachim și Ana sunt sărbătoriți de biserica creștină pe data de 9 septembrie în fiecare an. În acest an, marea sărbătoare pică într-o zi de luni. Iată care a fost viața Sfinților Părinți Ioachim și Ana.

Viața Sfinților Părinți Ioachim și Ana

Sfinți Ioachim și Ana sunt numiți Sfinții Părinți pentru că ei au fost părinții Maicii Domnului. Sfântul Ioachim făcea parte din neamul regelui David, iar Sfânta Ana era fiica preotului Matan.

Citește și: Tradiții și superstiții de Sfânta Maria Mică. Ce este bine să faci pe 8 septembrie 2024, de Nașterea Maicii Domnului

Articolul continuă după reclamă

Sfânta Ana a mai avut două surori, pe Maria, cea care a născut-o pe Salomeea, și Sovia, cea care a născut-o pe Elisabeta, mama Sfântului Ioan.

Sfinții Ioachim și Ana s-au căsătorit și au fost drepți în fața lui Dumnezeu toată viața. Ei s-au rugat stăruitor să aibă parte de un copil pentru că își doreau tare mult să devină părinți. Ei aveau bogăție materială, dar își doreau să aibă parte și această împlinire sufletească.

Sfinții Ioachim și Ana au fost vrednici în fața lui Dumnezeu căci de fiecare dată, la fiecare sărbătoare, ei dădeau din averea lor celo săraci, dar și bisericii, bucurându-l pe Dumnezeu cu bunătatea și milostivirea lor.

Citește și: Sfânta Maria Mică și Înălțarea Sfintei Cruci 2024. Când pică cele două sărbători și ce simbolizează

Dumnezeu i-a binecuvântat abia la bătrânețe, când deja își pierduseră speranța că vor mai reuși să aibă un copil și i-a făcut părinții Sfintei Fecioare Maria. Cei din jur îi credeau ca fiind blestemați din cauza faptului că nu au fost binecuvântați cu un copil la tinerețe.

În societatea iudaică, se considera că familiile sterpe nu au primit binecuvântare dumnezeiască. Sfinții Ioachim și Ana s-au rugat îndelung, ani în șir, iar într-un final rugile lor au fost ascultate și Sfânta Ana a născut o fetiță, pe Fecioara Maria, cea mai sfântă dintre toți sfinți. Dumnezeu le-a trimis fiecăruia dintre ei un înger care să le vestească zămislirea fiicei lor, Fecioara Maria, care avea să fie cea mai curată dintre sfinți.

Sfinții Iochim și Ana s-au bucurat nespus atunci Dumnezeu le-a dăruit o fiică, fiind foarte mândri că au devenit părinții Fecioarei Maria, cea care mai târziu avea să îl nască pe Iisus, fiul lui Dumnezeu.

Sfânta Ana a născut-o pe Fecioară Maria pe data de 8 septembrie, atunci când în calendar apare Sfânta Marie Mică, când creștinii sărbătoresc nașterea Maicii Domnului.

Sfântul Ioachim a trecut la cele veșnice la vârsta de 80 de ani, iar Sfânta Ana a murit doi ani mai târziu, la vârsta de 70 de ani.

Citește și: Se spune sau nu „la mulți ani” de Sfântă Mărie pe 15 august? Maica Cipriana de la Mănăstirea Ghighiu a clarificat situația

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci Sambata, 14.09.2024, 14:57
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x