Antena Căutare

Mihai Seitan: "In 2011 salariile bugetarilor ar putea sa scada si cu 70%!"

Ministrul Muncii, Mihai Seitan, a declarat, astazi, ca este posibil ca in 2011 salariile bugetarilor sa scada cu 70%, daca masurile luate pentru sustinerea economiei vor esua.

Anuntul vine in contradictie cu ceea ce declara premierul Emil Boc duminica. Potrivit primului ministru, masurile luate de Guvern privind reducerea cu 25% a salariilor angajatilor din sectorul bugetar si cu 15% a pensiilor sunt temporare si este posibil ca, daca situatia economica se imbunatateste, bugetarilor sa le fie inapoiati banii.

Declaratia a fost facuta de Seitan intr-o discutie cu economistul Liviu Voinea, in prezenta jurnalistilor, la o dezbatere organizata de Blocul National Sindical cu tema "Tratamentul fiscal al veniturilor din munca".

"Daca nu am fi aplicat aceste masuri, salariile anul viitor ar fi fost posibil sa scada cu 30 - 50% sau chiar mai mult", i-a spus lui Voinea.

Ulterior, ministrul a declarat ca daca nu s-ar fi luat masurile anti-criza in acest an, in 2011 ar fi fost posibila o reducere de chiar si 70% a salariilor.

"Nu am facut o analiza pe scaderea salariilor anul viitor, dar daca nu am fi luat aceste masuri ar fi posibil sa scada salariile si cu 70% in 2011. Daca nu am fi luat aceste masuri si daca se aplica si nu vor avea rezultatele scontate, singura solutie este sa cada Guvernul", a declarat Seitan presei, in urma discutiei avute cu Voinea.

La finalul sedintei de duminica prin care Guvernul a adoptat proiectele de legi prin care sunt reduse salariile, pensiile si alte prestatii sociale din sectorul bugetar, premierul Emil Boc a aratat ca proiectele de legi vor intra in vigoare odata cu avizul Parlamentului si publicarea in Monitorul Oficial.

Premierul a spus ca reducerea salariilor si pensiilor va fi valabila doar pana la sfarsitul anului 2010, masura fiind una temporara.

Emil Boc a asigurat din nou ca salariile si pensiile ar urma sa fie majorate in 2011, dar conditionat de restructurarea aparatului bugetar, respectiv de aplicarea Legii pensiilor.

Sursa: jurnalul.ro

Greva la metrou marti, pana la 12.00... VIDEO! Viata de calugar... cu bancuri si bere...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x