Antena Căutare

E jale! 4.600 de români s-au îmbolnăvit de gripă, în ultimele două zile. Spitalele nu mai primesc pacienți

Gripa blochează spitalale, închide şcolile şi pune România în alertă! 34 de oameni au murit, după o săptămână în care cazurile de îmbolnăvire s-au triplat. Sunt peste 4.600 de români care au luat virusul mortal în doar câteva zile.

Gripa blochează spitalale, închide şcolile şi pune România în alertă! 34 de oameni au murit, după o săptămână în care cazurile de îmbolnăvire s-au triplat. Sunt peste 4.600 de români care au luat virusul mortal în doar câteva zile.

Sufocate de valul uriaş de pacienţi, spitalele încep să refuze internările sau pun şi câte doi copii în pat. Disperaţi, salvatorii cheamă medici de acasă şi apelează şi la voluntari.

"Tocmai am refuzat un sugar de 4 luni, numai avem niciun loc", asta se aude pe holurile spitalelor. E refuzul pe care l-au primit astăzi părinţii care şi-au adus copiii bolnavi la cel mai aglomerat institut de boli infecţioase din Capitală. Alt spital, acelaşi răspuns.

Sute de pacienți contactează gripa și ajung, zilnic, la spital

În spitalele Matei Balş şi Victor Babeş din Capitală, ajung zilnic sute de pacienţi. Pentru că în saloane nu mai sunt locuri, copiii sunt internaţi şi câte doi în pat.

La camerele de gardă, consultaţiile se ţin până târziu în noapte, iar echipele medicale au apelat la voluntari.

34 de morți, din cauza gripei, în toată țara

În ţară, gripa a făcut până acum 34 de victime. Mai puţine decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, când era confirmată prima săptămână epidemică. Numărul de cazuri diagnosticate este, însă, mult mai mare. Şase români au murit doar în ultimele ore.

Ministerul a anunţat suplimentarea dozelor de vaccin care vor ajunge în această săptămână la medicii de familie din ţară

Ultimă oră! Încă două persoane au murit din cauza gripei! România e la un pas de epidemie, iar școlile au fost închise... Elevi liberi, părinți la serviciu. În ce condiții ar putea decreta Guvernul vineri, 25 ianuarie, zi liberă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x