Căutare Live

Ministrul Educaţiei a făcut un anunţ important: Ce se întâmplă cu învăţământul din România

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a afirmat că numărul elevilor înscriși în învățământul profesional a crescut considerabil în ultimul an școlar.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a afirmat că numărul elevilor înscriși în învățământul profesional a crescut considerabil în ultimul an școlar.

"Prin reconfigurarea traseelor de pregătire în învățământul profesional și consolidarea parteneriatelor cu mediul economic, numărul elevilor înscriși în învățământul profesional a crescut considerabil în ultimul an școlar, ceea ce este un lucru extrem de îmbucurător", a spus Cîmpeanu.

Potrivit ministrului, dacă în anul școlar 2012 — 2013 erau 12.000 de elevi în învățământul profesional, anul școlar trecut numărul acestora a fost de 47.600, "deci o creștere de patru ori, iar pentru anul școlar curent este estimat un număr suplimentar cu circa 20.000 de elevi care intră în învățământul profesional".

În opinia ministrului, creșterea interesului elevilor pentru învățământul profesional s-a datorat, în primul rând, unei implicări crescute a companiilor în a furniza locuri de practică pentru elevi, anul trecut peste 5.500 de companii, de la IMM-uri până la mari firme, fiind parte activă în pregătirea profesională a elevilor.

O nouă materie în şcolile din România! Ministerul Sănătății a făcut anunţul

Sorin Cîmpeanu a subliniat că sistemul de educație și de formare profesională este supus în continuare unor provocări economice și sociale și, ca urmare, este necesară dezvoltarea și updatarea continuă a politicilor și strategiilor în domeniu, precum și implementarea măsurilor decise, inclusiv a celor care vizează introducerea de programe de tip ucenicie în formarea profesională inițială din România.

Sursa: agerpres.ro

Declarații uluitoare după ce s-a aflat că Adrian Iovan este vinovat pentru tragedia din Apuseni. Ce spune unul dintre su... Zeci de școli din România sunt vizitate de militari!...
Parteneri
Cum să faci compost acasă. Sfaturi utile pentru utilizarea resturilor menajere
Dacă una din rezoluțiile tale pentru anul 2022 este să protejezi mai mult mediul, atunci îți venim în ajutor cu un ghid pentru a putea realiza compost la tine acasă. Compostul este un îngrășământ natural care se obține prin fermentarea resturilor de origine vegetală, dar și animală. El ajută la hrănirea și regenerarea solului.
Catine.ro
Ultimele știri