Căutare Live

Ministrul Sănătăţii despre incidentul de la Spitalul Floreasca: Echipa noastră va finaliza ancheta la începutul săptămânii viitoare

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a declarat, luni, la ieşirea din Spitalul Floreasca, că ministerul va finaliza la începutul săptămânii viitoare ancheta în cazul femeii care a fost arsă în timpul unei intervenţii chirurgicale, iar ulterior a murit.

“După cum ştiţi, Liliana, pacienta, a decedat ieri seară, s-a schimbat încadrarea cazului şi Poliţia Capitalei şi Parchetul s-au autosesizat. Este o anchetă în curs datorită situaţiei create şi vom aştepta rezultatul anchetei. Ce pot să vă spun este că echipa noastră va finaliza ancheta la începutul săptămânii viitoare şi vă promit că vom organiza cu toţii o conferinţă de presă şi veţi primi toate detaliile care sunt de resortul Ministerului Sănătăţii, a afirmat Costache.

El spune că a discutat cu o parte din echipa medicală care a efectuat intervenţia chirurgicală respectivă.

“Doar o parte din echipă era prezentă la spital, m-am întâlnit cu managerul şi cu directorul medical, mai sunt încă multe întrebări de pus care vor fi puse de către colegii noştri”, a spus ministrul Sănătăţii.

Întrebat dacă Mircea Beuran a fost audiat, Victor Costache a răspuns: “A fost audiat de Corpul de Control şi de Inspecţia Sanitară de Stat”.

Ministrul Sănătăţii a precizat că un asemenea incident trebuie raportat imediat.

“Există nişte protocolae standard care sunt elaborate şi de către ANMCS, este un eveniment deosebit de grav, un eveniment care nu trebuie să se întâmple niciodată şi care trebuie raportat imediat. De asemenea, aceste evenimente sunt din fericire deosebit de rare şi o să vă dau mai multe detalii săptămâna viitoare. Nu sunt muşamalizate, nu pot fi muşumalizate”, a mai afirmat Costache.

Ministrul a mai spus că imaginile legate de acest incident sunt analizate cu atenţie şi au fost vizualizate de mai multe ori. Victor Costache a precizat că sala unde a avut loc evenimentul arată normal, iar aparatul respectiv a fost ridicat de către anchetatori.

Ministrul Sănătăţii a menţionat că dezinfectantul pentru mâini nu se foloseşte pentru operaţii şi cel care l-a utilizat trebuie tras la răspundere.

Sursa : news.ro

Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!... Ministrul Lucrărilor Publice, despre Spitalul regional Iaşi: Licitaţiile vor începe în această primăvară. Ar putea fi fi...
Parteneri
Alimente și băuturi pe care să le eviți dacă îți dorești o viață sănătoasă. Ce ar trebui să excluzi din dieta ta
Alimentația este foarte importantă când vine vorba de a avea o viață sănătoasă. Astfel, în ultimii ani, oamenii au devenit tot mai preocupați de preparatele pe care le cumpără și pe care le consumă. Am pregătit pentru tine o listă de alimente și băuturi pe care să le eviți dacă îți dorești o viață lungă și sănătoasă.
Catine.ro
Ultimele știri