Ministrul Sănătății, primele reacții după creșterea explozivă a cazurilor de coronavirus: ”Vor urma și alte creșteri. Trebuie să rămânem calmi, dar responsabili!”

România a înregistrat cele mai multe cazuri de coronavirus de la începutul epidemiei, fiind confirmate 555 de cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore, iar acum ministrul Sănătății afirmă că vor mai exista și alte creșteri. 

Ministrul Sănătății, primele reacții după creșterea explozivă a cazurilor de coronavirus: ”Vor urma și alte creșteri. Trebuie să rămânem calmi, dar responsabili!”

Potrivit Libertatea, ministrul Sănătății a comentat creșterea explozivă a cazurilor de coronavirus din ultimele 24 de ore și a declarat, de asemenea, că vor mai exista și alte creșteri.

”Ne așteptăm la cifre mari în continuare. Vor urma și alte creșteri, nu exponențiale, nu dublări, dar trebuie să fim atenți!”, a comentat el, potrivit sursei citate.

Primele restricții drastice din cauza creșterii numărului de cazuri de coronavirus. Țările care îi obligă pe români să stea în carantină 14 zile

De asemenea, ministrul Sănătății a făcut apel la calm și a îndemnat la respectarea măsurilor de prevenție.

”E nevoie să rămânem calmi, dar responsabili. Sunt locuri în spitale, locuri la ATI. Apare însă problema resursei umane. Medicii nu mai pot fi mutați imediat dintr-un loc în altul că nu mai suntem în stare de urgență. Și au apărut și vacanțele personalului medical, e normal să apară un deficit. Tocmai de aceea merg în spitale, să văd ce probleme sunt”. Am fost în Parlament și sper ca la mijlocul săptămânii viiitoare să avem cadrul legislativ pentru internări. Faptul că vom avea o lege, nu un ordin de ministru, contează. Vom putea relua măsurile medicale normale”, a precizat ministrul Sănătății.

Toate calculele, date peste cap! Când ar fi apărut, de fapt, COVID-19 în România?! Ce crede minstrul Sănătății despre noua ipoteză

În ceea ce privește oamenii care privește existența virusului, el spune că ar trebui să ținem cont de ceea ce spun medicii.

”Negaționiștii, cei care contestă virusul, au contribuit și ei la ce s-a întâmplat. Rămân ferm pe ideea că trebui să ascultăm profesioniștii în continuare”, a mai spus ministrul Sănătății.

Număr record de cazuri noi de coronavirus, în ultimele 24 de ore

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat pentru ultimele 24 de ore un număr record de cazuri noi de coronavirus în România: 555.

Au fost efectuate 13.147 de teste. Recordul anterior era de 523 de cazuri, pe 11 aprilie.

Bilanţul epidemiei a ajuns la 30.175 de cazuri de SARS-CoV-2.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, sunt 20.799 pacienți vindecați.

România atinge vârful pandemiei de coronavirus. Alte 555 de cazuri de COVID-19, confirmate în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 1.817 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 07.07.2020 (10:00) – 08.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 18 decese (6 bărbați și 12 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Brașov, Dâmbovița, Galați, București, Prahova, Sălaj, Suceava și Vâlcea.

Dintre acestea, 2 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 50-59 ani, 6 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 3 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 7 decese la persoane de peste 80 de ani.

Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

La ATI, în acest moment, sunt internați 237 de pacienți.

Parteneri
Ashley Graham a dansat în lenjerie intimă. Ce mesaj a vrut să transmită modelul plus-size
Modelul plus-size nu se sfiește să-și arate burtica de gravida. Ashley Graham a postat recent un videoclip în care a dansat în lenjerie intimă pentru a promova ideea acceptării de sine. De când a anunțat că este însărcinată cu al doilea copil, Ashley a părut mai fericită ca niciodată.
Catine.ro
Ultimele știri