În Bucureşti, a fost şi ca-n deşert, şi ca-n mijlocul musonului. O furtună de jumătate de oră a inundat câteva cartiere - apa a intrat în apartamentele de la demisol, în subsoluri şi în pasaje. Între timp, în alte colţuri de oraş, n-a căzut strop de ploaie. Este o situaţie obişnuită în marile aglomerări urbane, explică meteorologii
În zonele Jilava, Glina, Căţelu, dar şi în zona Pallady, din capitală, furtuna de aseară a creat cele mai mari probleme. Între timp, în alte colţuri ale Bucureştiului, n-a căzut strop de ploaie.
Se întâmplă aşa în marile aglomerări urbane. Masele de aer cald se adună acolo unde sunt multe blocuri. În momentul în care curenţii de aer rece se ciocnesc cu cei de aer cald, formaţi pe verticală, apar fenomelele extreme izolate.
Mâine şi poimâine gradul de instabilitate atmosferică va fi ceva mai redus decât în zilele trecute ceea ce va însemna că deşi vor mai fi adverse cu descărcări electrice, intensificări de vânt acestea vor apărea pe spaţii mai mici şi la o intensitatea mai mică decât până acum.
Şi pe Marea Neagră reapar fenomenele extreme. În dreptul oraşului ucrainean Odesa, turiştii au filmat ceea ce semăna cu o tornadă.