Antena Căutare

Murgeanu: Blocurile cu bulina din Bucuresti trebuie demolate

Blocurile cu bulina rosie din Capitala trebuie demolate si reconstruite, spune secretarul de stat din Ministerul Dezvoltarii, Razvan Murgeanu. Ar fi o solutie mai ieftina, mai sigura si mai utila decat reconsolidarea cladirilor care prezinta risc seismic.

Fostul viceprimar al Capitalei este de parere ca trebuie reconsolidate doar cladirile cu valoare de patrimoniu.

Specialistii in constructii spun insa ca in Bucuresti ar trebui sa se construiasca doar la regimuri mici de inaltime din cauza gradului seismic mare al zonei.

In cazul unui cutremur, Bucurestiul va fi unul dintre orasele cele mai afectate. Asta spun specialistii dupa ce au studiat solul din Capitala. Potrivit acestora, Bucurestiul are nevoie urgenta de un program de determinare a vitezei socurilor seismice si de o retea seismica serioasa.

Tot expertii sustin necesitatea reabilitarii cladirilor cu risc de prabusire. Numai asa se vor putea minimaliza efectele unui cutremur puternic.

Sursa: Antena3

Norul radioactiv de la Fukushima a ajuns deasupra Romaniei!... UPDATE! Constanta: Un om a murit si alti trei au fost raniti, dupa ce zidul unui cimitir s-a prabusit peste ei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x