Antena Căutare

Ne asteapta o iarna grea! Autoritatile sunt in alerta de frica ninsorilor

Putin peste o luna ne mai desparte de prima zi de iarna, dar autoritatile sunt deja in alerta. Maine intra in vigoare o atentionare meteo de vreme rece in toata tara, valabila pana marti. Iar meteorologii anunta deja o iarna geroasa si cu zapada din plin.

Anul trecut trenurile si masinile au ramas intepenite in nameti, iar mii de case au disparut sub troiene, desi numarul utilajelor a fost suplimentat ca sa se poata face nametilor.

Peste o luna, scenariul s-ar putea repeta. Harta drumurilor care nu fac fata ninsorilor puternice acopera toata Romania, exceptie facand doar vestul tarii.

Premierul Victor Ponta a cerut, intr-o sedinta de Guvern, ca circulatia auto sa fie oprita inca de la primele semne de inzapezire, iar utilajele sa fie pregatite din timp pentru fiecare situatie de urgenta. De marti, Ministerul Transporturilor incepe sa activeze comandamentul de iarna.

In localitatile saracite de criza, au aparut si solutiile de criza. Cum nu are bani pentru deszapezire, un primar din Gorj apeleaza la prietenii si localnicii care au tractoare, pentru ca deszpezirea costa. In Romania, pentru un kilometru de drum national se platesc 5000 de euro, de aproape patru ori mai mult decat in Suedia si Finlanda, recunoscute drept state cu traditie in ierni grele.

A plonjat cu masina in raul Dambovita, dupa ce a pierdut controlul volanului... Norvegia, raiul cersetorilor romani!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x