Antena Căutare

Ne vindem istoria bucată cu bucată! Două clădiri simbolice ale Bucureștiului au fost scoase la vânzare

Cinematograful Scala și Garajul Ciclop, două simboluri ale Bucureștiului interbelic, au fost scoase la vânzare. Cele două clădiri sunt situate pe Bulevardul Gheorghe Magheru și pot fi achiziționate împreună sau separat.

Ne vindem istoria bucată cu bucată! Două clădiri simbolice ale Bucureștiului au fost scoase la vânzare
Cinema Scala șo Garajul Ciclop

Cele două clădiri fac parte din acelși ansamblu arhitectural și cunt construite pe aproximativ 2.000 de mp. Cinematograful Scala a fost dat în folosință în 1936, iar Gara Ciclop în 1930.

Garajul Ciclop a fost prima parcare supraetajată din România și prima clădire ridicată cu sistem anti-seismic pe role. Structura de rezistență este realizată în întregime din beton armat.

În interiorul clădirii putem observa o arhitectură remarcabilă pentru perioada construirii. Garajul Ciclop este organizat în jurul unui atrium ce se desfășoară pe înălţimea a patru etaje, cu două rampe laterale pentru accesul mașinilor.

Cinematograful Scala are o capacitate de 860 de locuri, pe trei niveluri, clădirea ocupând o suprafață de 952 de mp. Cinematograful are „structura din beton armat, comună cu cea a blocului de locuințe, iar elementele de rezistență care susțin învelitoarea cinematografului se sprijină pe șirul de stâlpi comuni. Blocul de locuințe a fost consolidat parțial în regim de urgență în vara anului 1977, după cutremur, moment la care au fost luate măsuri pentru a repara elementele structurale afectate major”, arată artmarkhistoricalestate.ro.

În anul 2001, toate apartamentele din bloc au fost restituite moștenitorilor industriașului Dumitru Marinescu Bragadiru, care era proprietarul terenului respectiv la începutul secolului XX. În 2001, Garajul Ciclop a fost retrocedat parțial moștenitorilor Bragadiru, iar în 2015 retrocedat reîntregit în proporție de 100%.

Garajul Ciclop se poate vinde individual sau împreună cu Cinematograful Scala. Prețul de vânzare nu a fost comunicat, fiind oferit doar la cerere potențialilor cumpărători.

Citește și:

Mai multe conace vechi din toată ţara, scoase la licitaţie (Video)

Doi chiloți și-un trening mov. Am omorât și casa în care s-a născut marele Vasile Alecsandri

VIDEO/ Liviu Dragnea a ieșit din închisoare. Politicianul s-a prezentat în fața instanței schimbat total. La ce a renunț... Premieră în justiția românească! O familie din Alba a reușit să oprească construcția Autostrăzii Sebeș-Turda...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x