Antena Căutare

Neatza: Masuri ce trebuie luate in caz de cutremur

Daniel Vasile, purtator de cuvant al Inspectorarului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti, a venit in platoul de la "Neatza" pentru a ne explica ce trebuie sa facem daca suntem surprinsi de un cutremur in casa ori intr-o zona deschisa

Cele mai multe victime apar atunci cand acestea parasesc locuinta. Din cauza panicii, nu reactionam corespunzator si facem ceea ce ne vine prima data in minte. Reprezentantul ISU este de parere ca ne putem controla frica daca nu cadem prada instinctului.

Cand ne aflam in locuinta, nu trebuie sa iesim afara sau pe scari, in timpul sau in primele momente dupa cutremur. Scarile cedeaza primele la un seism, iar liftul se poate prabusi sau bloca, daca se intrerupe curentul.

Ceea ce ar trebui sa facem este sa ne adapostim sub un toc de usa, o grinda, sau o masa. Asta, pentru ca mobilierul ar putea cadea peste noi, in timpul cutremurului. Dupa ce se termina seismul, e bine sa ramanem tot acolo, pentru ca pot aparea replici tot la fel de puternice.

In scoli, ISU a desfasurat mai multe programe de responsabilizare a celor mici. Copiii au inteles ca trebuie sa intre sub banci si sa urmeze ghidul de evacuare al scolii respective.

Mai mult, daca suntem surprinsi in afara locuintei, e bine sa ne indepartam de cladiri. Indicat ar fi sa ne apropiem de carosabil, deoarece in acele momente circulatia de blocheaza.

Puteti urmari editiile integrale ale emisiunii "Neatza" cu Razvan si Dani pe Antenaplay.ro!

Vremea se incalzeste! Prognoza METEO pentru inceputul saptamanii... Australia, taramul traiului decent. Vezi AICI cat este salariul mediu pe economie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x