Antena Căutare

Nicolae Bănicioiu, discuție halucinantă cu o victimă a incendiului din clubul Colectiv: „De ce ne-ați lăsat să murim ca niște câini?”

Nicolae Bănicioiu, fostul ministru al Sănătății, a vorbit cu supraviețuitorii incendiului de la Colectiv la ieșirea din sediul Parchetului General.

Nicolae Bănicioiu, discuție halucinantă cu o victimă a incendiului din clubul Colectiv: „De ce ne-ați lăsat să murim ca niște câini?” Galerie
Nicolae Bănicioiu, discuție halucinantă cu o victimă a incendiului din clubul Colectiv

Update, vineri, 6 decembrie, ora 13:45: Fostul ministru al Sănătăţii Nicolae Bănicioiu a declarat, vineri, după ce a fost audiat timp de aproximativ cinci ore la Parchetul General în dosarul Colectiv, că el şi medicii au făcut, la acea vreme, „tot ceea ce era omeneşte posibil”. „Nu am refuzat niciun ajutor de afară”, a spus Bănicioiu.

„De ce ne-aţi lăsat să murim acolo ca nişte câini? Au fost banii mai importanţi, miza politică?”, l-a întrebat Mihai Grecea, victimă din Colecitv, pe fostul ministru al Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, la ieşirea de la audierile din dosarul „Colectiv”.

„De când s-au mărit salariile aiurea, nu mai vor să muncească”- Medicii din provincie nu se mai ating de cazurile grave! Practica ucigașă a fost dezvăluită, chiar din interiorul sistemului

„Credeţi-mă că şi eu, şi ceilalţi am fi vrut să facem mai mult şi credeţi-mă că am făcut tot ceea ce era omeneşte posibil”, a spus Bănicioiu, la ieşirea de la audieri.

Întrebat de ce a refuzat ajutorul din străinătate şi a spus că medicii au de toate, Bănicioiu a afirmat: „Nu am refuzat niciun ajutor de afară. Nu, nu, nu, nu”.

Ulterior, el a fost abordat de un membru al Asociaţiei Colectiv, Bănicioiu spunându-i acestuia că a afirmat din primul moment că asigură tot costul tratamentului.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Știre inițială:

Nicolae Bănicioiu, fostul ministru al Sănătății, a fost citat vineri dimineața, ca martor, în dosarul Colectiv, pentru a explica felul în care s-au derulat operațiunile de salvare după incendiul din clubul Colectiv.

La intrarea în Parchetul General, Bănicioiu a fost așteptat de câteva victime ale tragediei. Fostul ministru a refuzat să facă vreo declarație, specificând doar că a venit în calitate de martor.

Este a doua oară când Nicolae Bănicioiu este citat în acest dosar. Pe 23 octombrie, nu s-a prezentat în fața instanței, invocând motive personale.

În 28 aprilie 2016, dosarul Colectiv a fost trimis în judecată, având opt inculpaţi: cei trei patroni ai clubului Colectiv, trei artificieri şi două societăţi comerciale (Colectiv Club SRL şi Golden Ideas Fireworks Artists SRL). În dosarul Colectiv, au mai fost trimişi în judecată şi pompierii Antonina Radu şi George Petrică Matei, acuzaţi că ştiau că acel club funcţionează fără autorizaţii de securitate la incendii şi au ignorat acest lucru.

În seara de 30 octombrie 2015, câteva sute de tineri se aflau în clubul Colectiv din fosta fabrică Pionierul din Bucureşti, unde asistau la concertul trupei rock Goodbye to Gravity, care îşi lansa albumul „Mantras of War”. La ora 22.32, în timpul concertului, a izbucnit un incendiu din cauza unor artificii de pe scenă, iar focul s-a extins rapid, în câteva secunde.

În acea noapte, 27 de tineri şi-au pierdut viaţa, iar alţi 162 au fost răniţi şi transportaţi la unsprezece spitale din Bucureşti. În săptămânile care au urmat, 37 dintre supravieţuitori au murit în spitale.

În vara anului trecut, un alt supravieţuitor din Colectiv, a cărui prietenă şi-a pierdut viaţa în incendiu, a murit. Bilanţul - 65 de morţi. Tânărul, a cărui prietenă a murit în Colectiv, s-ar fi sinucis. „Este vorba de un băiat ale cărui traume au continuat, aşa cum continuă în cazul tuturor victimelor din Colectiv”, spunea atunci Eugen Iancu, preşedintele Asociaţiei Colectiv. Supravieţuitorii încă se luptă cu rănile, cu operaţiile şi cu coşmarurile.

Schimbări uriașe pentru elevi, în curând! Ce anunță ministrul Educației: „Sunt măsuri imediate”... Clipe de groază la o nuntă! A fost împușcată pentru că s-a oprit din dans. „Suspectul este fugar”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x