Căutare Live

Noi reguli pentru confortul porcilor: fara zgomote puternice, curent si intuneric in zonele de odihna

Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) a elaborat un proiect de ordin ce prevede ca in vecinatatea porcilor din ferme sa fie interzise zgomotele puternice, bruste sau constante, ca in zona lor de odihna trebuie sa se evite curentii de aer iar luminozitatea sa fie de cel putin 40 de lucsi, opt ore pe zi.

De asemenea, proiectul ANSVSA precizeaza ca, in timpul verii, umiditatea relativa in spatiul de crestere al porcilor va fi crescuta artificial, cu ajutorul pulverizatoarelor amplasate pe plafon, iar nivelul noxelor din adapost nu trebuie sa depaseasca 15 mg/m3.

Mai mult, instalatiile de adapare si hranire trebuie sa fie proiectate, construite si amplasate astfel incat sa fie reduse la minimum riscul de contaminare a apei si "efectele daunatoare ale competitiei dintre animale".

Vreti sa plecati in vacanta in iulie? Aflati ca va trebuie haine subtiri, dar si groase!... Perchezitii in locuintele mai multor suspecti implicati in traficul de masini. Cinci persoane au fost retinute...
Parteneri
Obiceiuri la care e indicat să renunți după vârsta de 60 de ani. Cum să-ți păstrezi echilibrul în viață
Procesul de îmbătrânire poate fi unul extrem de frumos. Acest lucru se întâmplă mai ales dacă ai avut parte de o viață echilibrată și activă. Cu toate acestea, anumite probleme de sănătate pot pune în dificultate calitatea vieții. Vestea bună este că multe din aceste obstacole se pot evita cu ajutorul unor obiceiuri la care e indicat să renunți după vârsta de 60 de ani.
Catine.ro
Ultimele știri