Antena Căutare

Noi reguli pentru confortul porcilor: fara zgomote puternice, curent si intuneric in zonele de odihna

Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) a elaborat un proiect de ordin ce prevede ca in vecinatatea porcilor din ferme sa fie interzise zgomotele puternice, bruste sau constante, ca in zona lor de odihna trebuie sa se evite curentii de aer iar luminozitatea sa fie de cel putin 40 de lucsi, opt ore pe zi.

De asemenea, proiectul ANSVSA precizeaza ca, in timpul verii, umiditatea relativa in spatiul de crestere al porcilor va fi crescuta artificial, cu ajutorul pulverizatoarelor amplasate pe plafon, iar nivelul noxelor din adapost nu trebuie sa depaseasca 15 mg/m3.

Mai mult, instalatiile de adapare si hranire trebuie sa fie proiectate, construite si amplasate astfel incat sa fie reduse la minimum riscul de contaminare a apei si "efectele daunatoare ale competitiei dintre animale".

Cum comunica RATB-ul despre traseele de noapte? "Prin toate canalele de comunicare de care dispune"... Perchezitii in locuintele mai multor suspecti implicati in traficul de masini. Cinci persoane au fost retinute...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x