Sărbătorile sunt prilejul perfect pentru a ne înfrupta din bucatele preparate cu dragoste pentru familie. Sarmalele, piftia și cozonacul sunt nelipsite de pe masa de Crăciun. De unde am moștenit noi aceste delicii culinare.
„Sarmale” - termenul vine din limba turcă și a fost atestat prima dată în România în anul 1917.
Cuvântul are mai multe sinonime, în diferite părți ale țării: gălușcă, puică, perișoară sau purcel. Toate denumirile sunt inspirate din forma sarmalei.
„Piftie” - termenul vine de la greci sau bulgari, iar la origine ar fi un cuvânt persan.
„Cozonac” - cuvântul a fost înregistrat în limba română, la sfârșitul secolului al XIX-lea și vine din greacă, de la un cuvânt care înseamnă păpușă.
Surprizele anului 2018. Cum va fi vremea în toate regiunile din țară... Destinația preferată a românilor pentru petrecerea Anului Nou. Unde își petrec cei mai mulți Revelionul...