Antena Căutare

Norvegia, raiul cersetorilor romani!

Un roman ajuns in nordul indepartat al Norvegiei le aduce mari elogii localnicilor, pentru generozitatea lor. Din pacate, omul nu da o imagine la fel de buna despre tara noastra: el este un cersetor rom care se lauda cu suma consistenta primita de pomana. Desi nu le vorbeste limba, romanul a reusit sa se faca inteles de reporterii unei televiziuni locale, care i-au luat un interviu.

Constantin Oprea, care prefera sa i se spuna Daniel, a plecat din Bacau si a ajuns tocmai in oraselul norvegian Alta, aproape de Cercul Polar. Aici a dat norocul peste el: cersitul i-a adus o mica avere. Modest, Daniel recunoaste ca norvegienii s-au aratat aproape prea generosi cu el. El a declarat ca, in doar zece zile, a reusit sa stranga 3000 de euro.

"Pe mine m-au ajutat prea multi oameni, mi-au dat si haine. Sunt buni crestini oamenii de aici. Mi-au dat chiar si bani sa merg la hotel, sa fac dus", a spus acesta.

Barbatul este insotit de mama, tata, un frate, o sora si un prieten, care au, cu totii, aceeasi ocupatie. Multumiti cu ce au strans, ei nu vor sa mai stea pe capul localnicilor si se pregatesc sa plece in Romania, unde, de altfel, spun ca au o casa foarte buna. Mai inainte, insa, tin sa-i avertizeze pe norvegieni asupra unui alt grup de cersetori romani, instalati in acelasi oras.

"Nu le dati bani, acei oameni sunt mafia. Fura, au foarte multi bani. Va rog sa nu-i ajutati, ci sa le spuneti sa plece in Romania, sa se duca acasa!"

Ziaristii au stat de vorba si cu membrii grupului advers de romi, dintre care unii chiar vorbesc norvegiana, dar n-au reusit sa afle motivele conflictului. Cat despre Daniel si rudele sale, chiar daca acum pleaca, ei promit sa revina anul viitor, dar in august, cand este mai cald.

Ne asteapta o iarna grea! Autoritatile sunt in alerta de frica ninsorilor... Jurnalistii britanici, impresionati de peisajul transilvanean...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x