Antena Căutare

Noua Dreapta vs. mafia imobiliara tiganeasca

Peste 100 de membri ai Noii Drepte timisorene si simpatizanti ai miscarii au marsaluit sambata prin fata Prefecturii Timis si prin fata unor palate tiganesti din centrul orasului, protestand impotriva clanurilor rome si a mafiei imobiliare. O parte din manifestanti s-au mscat cu cagule si au purtat steaguri negre. Ei se numesc Gruparea Nationalistilor Autonomi Timisoara, infiintata in 2007. Protestul vine ca raspuns la faptul ca peste 80 de imobile istorice din centrul Timisoarei au fost cumparate de catre clanurile tiganesti, care creeaza incidente cu arme de foc si sabii si isi teorirzeaza vecinii romani.

Organizatia Noua Dreapta din Timisoara a organizat sambata un mars impotriva "infractionalitatii crescande" si a "mafiei imobiliare" din municipiu.

Desi liderii organizatiei au sustinut ca manifestatia nu are conotatii etnice, tinerii au afisat pancarte prin care condamnau existenta clanurilor tiganesti si au scandat impotriva clanurilor Carpaci si Stancu.

"Nu se mai poate ca oamenii simpli sa fie victime in propriile lor case, sa fie terorizati de o minoritate obraznica, pe propria lor strada, in propriul lor oras", au declarat, din spatele cagulelor, lideri au Filialei Timisoara a Noii Drepte.

Cei peste 100 de tineri s-au strans in jurul orei 13:00, in Piata Traian, de unde au pornit in mars catre zona centrala a orasului, catre Piata Sfantul Gheorghe. Unii dintre tineri aveau fetele acoperite si agitau steaguri cu insemnele organizatiei si bannere pe care scria "Pentru un oras sigur. Impotriva infractiunilor" si "Stop clanurilor tiganesti, ne vrem orasul inapoi".

Tot articolul, in Jurnalul National

Politistul care a lovit mortal cu masina un barbat pe o trecere de pietoni, arestat... Mii de pelerini, la Lemnul Sfintei Cruci. 50 de oameni au avut nevoie de ingrijiri medicale...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x