Antena Căutare

Nouă liceeni constănţeni au câştigat o competiţie organizată de NASA: "Am realizat proiectul unei aşezări umane pe planeta Venus, în trei zile"

Nouă liceeni de la trei unităţi de învăţământ din municipiul Constanţa, coordonaţi de profesorul Ion Băraru, au câştigat o competiţie organizată de NASA, ei făcând parte dintr-o echipă alcătuită din elevi din SUA, China şi India, obiectivul proiectului fiind realizarea unei aşezări umane pe planeta Venus, ei fiind nevoiţi să finalizeze lucrarea în numai trei zile.

Nouă liceeni de la trei unităţi de învăţământ din municipiul Constanţa, coordonaţi de profesorul Ion Băraru, au câştigat o competiţie organizată de NASA, ei făcând parte dintr-o echipă alcătuită din elevi din SUA, China şi India, obiectivul proiectului fiind realizarea unei aşezări umane pe planeta Venus, ei fiind nevoiţi să finalizeze lucrarea în numai trei zile.

În perioada 28 - 31 iulie s-a desfăşurat la Kennedy Space Center, Florida - SUA concursul de design ştiinţific “24th Annual International Space Settlement Design Competition”. Au participat echipe de elevi însumând 240 de concurenţi din ţări de pe toate continentele, fiind grupaţi în echipe multinaţionale denumite ”companii”, concurând ca în cazul situaţiilor reale din industria aerospaţială, în care o companie câştigă un anumit contract.

Elevii români au făcut parte din ”compania” Grumbo Aerospace şi au câştigat competiţia alături de elevi de la: Beijing National Day School (Beijing, China), Durango High School ( Durango, Colorado, SUA), Johnson Space Center #2 ( Combined Schools, SUA), Shriram School (Arvali, India) şi Raisbeck Aviation High School (Seattle, SUA). Elevii români care au făcut parte din echipa câştigătoare sunt Mellis Ali, de la Colegiul Naţional Mihai Eminescu, Oana Diaconescu, de la Liceul Teoretic Traian, şi Cristian-Ionuţ Butoi, Andrei-Antonio Carapcea, Ioan-Daniel Crăciun, Alexandra-Florina Iamandii, Mihnea-Vlad Moga, Larina-Georgiana Olteanu şi Andrei-Sebastian Rotaru, toţi de la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân. Profesor coordonator a fost Ion Băraru, tot de la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân.

Profesorul coordonator Ion Băraru de la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân din Constanţa şi cei nouă elevi constănţeni care au participat la competiţie au vorbit joi, într-o conferinţă de presă, despre performanţa obţinută.

Articolul continuă după reclamă

Solicitările la acest concurs sunt de diferite feluri. În primul rând, elevii participă direct la elaborarea designului ştiinţific al unei aşezări umane preconizată a fi construită în spaţiul cosmic. Există multe puncte de interes pentru omenire, în cazul acesta pentru NASA, în care doresc să implanteze colonii locuite de oameni. Anul acesta ne-a revenit ca sarcină să realizăm proiectul unei aşezări umane pe planeta Venus, care este foarte neprimitoare şi condiţiile de acolo au impus elaborarea unor considerente ştiinţifice din partea elevilor de foarte mare calitate. A doua provocare a fost aceea că acest concurs se desfăşoară în decurs de 2 - 3 zile, elevii lucrează zi şi noapte”, a povestit profesorul Ion Băraru.

El a mai spus că o altă provocare a fost dată de tematica abordată, elevii din mai multe ţări lucrând împreună în cadrul a patru “companii”

O altă provocare a fost că tematica abordată este soluţionată de un grup de elevi din mai multe ţări. În acest an, au participat în forma a patru companii industriale elevi din mai multe ţări de pe toate continentele, fiecare companie având un număr de 60 de elevi. Elevii noştri au fost parteneri cu americani, indieni şi chinezi”, a afirmat Ion Băraru.

El a fost plăcut surprins de colaborarea pe care elevii români au avut-o cu americanii şi chinezii.

În acest an, am fost plăcut surprins de faptul că elevii noştri au colaborat foarte bine cu americanii, în primul rând şi chinezii, care de obicei erau foarte orgolioşi, foarte individualişti. De data asta, au cooperat foarte bine şi asta s-a văzut în vizitele preliminare ale juriului, acesta venea de două ori înainte de evaluarea finală, discutau cu ei, au văzut progresul şi au văzut că se înţeleg”, a mai spus profesorul coordonator.

Sursa: news.ro

Lumea a luat-o razna de tot! Un preot a fost arestat, după ce a înjunghiat în gât un bătrân de 75 de ani... Căldura le pune viața în pericol pacienților, dar și medicilor! Operaţiile pe cord deschis au fost amânate: "Ți se ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei Miercuri, 20.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x