UPDATE. Nu pleca nicăieri fără să consulţi LISTA DRUMURILOR blocate de zăpadă. Ultimele informaţii despre starea şoselelor din România

 

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că situaţia drumurilor blocate sau pe care traficul este restricţionat din cauza zăpezii şi a viscolului este următoarea:

Drumul naţional 2 (E85), care leagă Moldova de Capitală, a fost redeschis traficului pe toată porţiunea afectată de viscol, Bucureşti - Râmnicu Sărat. Peste 600 de persoane au fost salvate şi 230 de autovehicule au fost deszăpezite în ultimele 12 ore, în judeţul Constanţa.

 

Autostrăzile A2 București - Constanța și A4 Constanța - Ovidiu și patru sectoare de drumuri naționale sunt închise miercuri seară la ora 20:00 din cauza viscolului și a vizibilității zero, informează Compania Națională de Administrare a Infrastructurii (CNAIR).

În județele aflate sub cod galben, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a acționat cu 7.019 lucrători cu 2.410 mijloace. Pe rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi, s-a acționat cu 842 autoutilaje și s-au răspândit 3669 tone material antiderapant și 20,5 tone clorură de calciu, potrivit CNAIR. Toate aeroporturile și porturile maritime sunt deschise.

UPDATE ORA 20.13 CNAIR: Autostrăzile București — Constanța și Constanța — Ovidiu și 4 sectoare de drumuri naționale rămân închise

Autostrăzile A2 București — Constanța și A4 Constanța — Ovidiu și patru sectoare de drumuri naționale sunt închise miercuri seară la ora 20:00 din cauza viscolului și a vizibilității zero, informează Compania Națională de Administrare a Infrastructurii (CNAIR).

Cele patru sectoare de drumuri naționale închise circulației sunt: DN 22 Brăila — Smârdan, DN 24D Bălăbănești — Vânători, DN 3 Ileana — Basarabi și DN 38 Agigea — Negru Vodă.

Potrivit companiei de drumuri, pe rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi, s-a acționat cu 842 autoutilaje și s-au răspândit 3669 tone material antiderapant și 20,5 tone clorură de calciu.

CNAIR atenționează că este absolut necesar ca toți conducătorii auto să respecte indicațiile și recomandările Poliției Rutiere, precum și restricțiile instituite.

Informații suplimentare privind starea rețelei de drumuri naționale pot fi obținute de la Dispeceratul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA, la numerele de telefon 021/264.33.33, 021/9360, pe site-ul companiei, dar și pe paginile de Facebook și Twitter ale CNAIR.

UPDATE ORA 19.57 Infotrafic (ora 19,00): Autostrăzile A2, A4 și tronsoane de pe 10 drumuri naționale, închise

Autostrăzile A2 București — Constanța, A4 Ovidiu — Agigea, precum și mai multe tronsoane de pe 10 drumuri naționale sunt închise din cauza zăpezii și a viscolului, informează Centrul Infotrafic al Poliției Române.

Potrivit situației de la ora 19,00, mai sunt blocate următoarele drumuri:

*** în județul Constanța: DN 22 tronsonul Ovidiu — Mihai Viteazu; DN 3 tronsonul Cabadin — Ostrov și DN 38 tronsonul Agigea — Negru Vodă (punct de trecere a frontierei către Republica Bulgaria)

*** în județul Călărași: DN 3 tronsonul limita județului Călărași — Lehliu Gară; DN 3A tronsonul Lehliu Gară — limita județului Ialomița

*** în județul Ialomița: DN 3A tronsonul limita județului Călărași — Fetești

*** în județul Brăila: DN 21 tronsonul Brăila — limita județului Buzău; DN 21A Bărăganul — limita județului Ialomița; DN 22 tronsonul Brăila — Grădiștea; DN 2B tronsonul Brăila — Sendreni (E87)

*** în județul Galați: DN 24D tronsonul Tulucești — limita județului Vaslui

*** în județul Vrancea: DN 23A tronsonul Tătăranu — Ciorăști și DN 23B tronsonul Măicănești — Ciorăști.

UPDATE ORA 19.34 Timiș: Pe drumurile județene s-a intervenit preventiv și nu sunt probleme, afirmă vicepreședinta CJ, Roxana Iliescu

Vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Timiș, Roxana Iliescu, a convocat, miercuri seara, o ședință de urgență cu reprezentanții societăților care asigură servicii de deszăpezire în județ și cu inspectorii responsabili de sectoare din județ, care verifică modul în care firmele respective își îndeplinesc sarcinile, cu acest prilej constantând că "s-a intervenit preventiv" și că "nu sunt probleme".

''Rapoartele lor au fost favorabile, au intervenit preventiv până la momentul acesta, foarte bine, nu au fost probleme delicate sunt pe teren și la ora actuală și sperăm să rămână situația la fel, să nu avem probleme. (...). Până acum nu am avut probleme în județ. (...). Eu am vrut să-i iau prin suprindere și am anunțat ședința cu doar o oră înainte'', a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, Roxana Iliescu.

Potrivit acesteia, ședința de urgență a fost convocată ca urmare a prognozei meteo care anunță cod galben de polei în Timiș, de miercuri după amiaza până joi dimineața.

''Ne-au spus că au tot necesarul de materiale la dispoziție și că au luat în considerație și de previziunile din zilele următoare, când în județ s-ar putea să avem o problemă cu poleiul'', a mai afirmat Iliescu.

Județul Timiș este împărțit în șase zone, iar CJ are cinci societăți comerciale care prestează servicii de deszăpezire. Pentru prima dată în CJ Timiș, pentru fiecare zonă în parte există câte un inspector de zonă, care are atribuția de a verifica în ce măsură firmele respective respectă serviciile contractate.

''Contractele au fost încheiate de CJ Timiș cu aceste societăți pe patru ani, iar acest sezon este ultimul din prezentul parteneriat'', a conchis Roxana Iliescu.

UPDATE ORA 19.30 Alte trei sectoare de drumuri naționale au fost redeschise 

Circulația rutieră pe alte trei sectoare de drumuri naționale a fost deschisă miercuri seară la ora 18:00, potrivit unui comunicat al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Este vorba despre DN 3, între localitățile Basarabi — Murfatlar (Constanța), DN 21A, între localitățile Bărăganul (Brăila) — Țăndărei (Ialomița) și DN 23A, între localitățile Gologanu — Tătăranu — Ciorăști.

CNAIR atenționează că este absolut necesar ca toți conducătorii auto să respecte indicațiile și recomandările Poliției Rutiere, precum și restricțiile instituite.

UPDATE ORA 19.02 MAI (ora 17,00): 3.760 intervenții medicale efectuate în toată țara de ambulanță și SMURD

Un număr de 3.760 de intervenții medicale au fost efectuate la nivel național de către serviciile de ambulanță (3.325) și SMURD (435), dintre care 69 pentru gravide și 101 pentru persoane dializate, informează Ministerul Afacerilor Interne, într-un comunicat transmis miercuri AGERPRES.

"În ultimele ore, forțele MAI au acționat pentru deblocarea a 45 de persoane aflate în 26 de autovehicule în Ialomița, Călărași și Constanța. Totodată, polițiștii au aplicat 14 sancțiuni contravenționale conducătorilor auto pentru lipsa anvelopelor de iarnă și șapte amenzi în valoare de 18.375 de lei administratorilor de drumuri", precizează sursa citată.

S-au executat patru misiuni medicale cu elicopterele SMURD. De asemenea, un aparat de zbor aparținând Inspectoratului General de Aviație a efectuat un zbor de recunoaștere pentru evaluarea situației în județul Constanța.

La ora 17,00, conform comunicatului, traficul rutier era închis pe autostrăzile A2 și A4, iar pe autostrada A3 București — Ploiești traficul rutier a fost reluat pentru toate categoriile de autovehicule, însă se circulă controlat, sub coordonarea polițiștilor rutieri.

Traficul este în continuare închis pe căile rutiere din opt județe (Brăila, Călărași, Constanța, Ialomița, Iași, Tulcea, Vrancea și Galați), precum și pe tronsoane din 15 drumuri naționale și 90 de drumuri județene.

În ceea ce privește trenurile, se înregistrează cinci linii de cale ferată cu restricție, 21 de garnituri de tren cu întârzieri semnificative (peste 60 de minute) și 151 garnituri de tren anulate.

Toate aeroporturile și porturile maritime sunt deschise, informează MAI. 

Fluvial, sunt închise șapte căi navigabile: braț Borcea (între km 7 — 16), braț Măcin (km 10, 28, 34, 39 — 15, 32, 36, 80), brațele Chilia, Sf. Gheorghe, canal Caraorman, canal Poarta Albă — Midia — Năvodari (Canalul Dunăre — Marea Neagră), fluviul Dunărea (între km fv 1.075-175, respectiv 150-160).

La punctele de trecere a frontierei Calafat și Vama Veche se circulă cu restricție pentru autovehicule cu masa mai mare de 12,5 tone, iar circulația prin PTF fluviale de la Dunăre este închisă din cauza gheții formate.

De asemenea, în 12 localități din patru județe (Argeș, Bacău, Călărași și Constanța), 45 echipe de intervenție acționează pentru remedierea avariilor la rețeaua de alimentare cu energie electrică, fiind afectați 5.199 de consumatori.

"În ultimele ore au fost remediate avariile la rețeaua de alimentare cu energie electrică ce afectau 3.145 de utilizatori din județele Argeș, Brăila, Ialomița, Tulcea și municipiul București. Nu sunt semnalate probleme în ceea ce privește alimentarea cu gaze", se mai arată în comunicat.

În județele aflate sub cod galben, MAI acționează cu 7.019 lucrători cu 2.410 mijloace.

CNAIR acționează cu 858 de utilaje, 2.565 de tone de material antiderapant și 1,68 tone clorură de calciu.

UPDATE ORA 18.52 CNAB: Trafic aerian în condiții de iarnă pe aeroporturile Capitalei

UPDATE ORA 18.40 Tulcea: Circulație în condiții de iarnă pe toate drumurile naționale din județ 

Pe toate drumurile naționale din județul Tulcea se circulă, miercuri după-amiază, în condiții de iarnă, iar un singur tronson de drum județean a rămas închis, după ce în cursul dimineții nicio persoană din municipiu nu putea ajunge cu mijloace auto în județele vecine.

'Pe toate drumurile naționale din județul Tulcea se circulă în condiții de iarnă în momentul de față. Pe unele segmente, se execută lucrări de lărgire a carosabilului pentru siguranța traficului auto', a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Delta, Angela Tulceanu.

Traficul auto s-a reluat în condițiile de iarnă și pe majoritatea drumurilor județene, singurul tronson de drum județean care mai este blocat în prezent fiind Traianu-Făgărașu.

'Cred că vom redeschide acest segment de drum județean după ora 22.00. Pe drumurile județene se lucrează în mai multe zone pentru lărgirea carosabilului', a precizat Vasile Strat, administratorul public al Consiliului Județean.

Traficul auto a fost închis în noaptea de marți spre miercuri pe mai multe tronsoane de drumuri naționale și județene, miercuri dimineața legăturile județului cu Galați, Constanța și Brăila fiind întrerupte, din cauza ninsorilor abundente și a viscolului puternic.

Circulația navelor fluviale și maritime pe Dunărea maritimă se desfășoară în condiții de iarnă, potrivit Administrației Fluviale a Dunării de Jos (AFDJ) din Galați, sectorul Baziaș-Brăila de pe Dunărea fluvială fiind închis din cauza unui pod de gheață.

Remorcherele AFDJ intervin în diferite zone de pe Dunărea maritimă pentru a fluidiza sloiurile, astfel încât pe fluviu să nu se formeze poduri de gheață sau zăpoare care să împiedice transportul călătorilor și al alimentelor de bază din municipiul Tulcea în localitățile izolate din Delta Dunării.

În primele zile ale acestei săptămâni, transportul în Deltă a fost asigurat de remorcherul 'Mamaia 2' al AFDJ. Nava cu clasă maritimă costieră a transferat miercuri peste 20 de tone de alimente în localități izolate de pe malul Dunării. Un nou transport de mărfuri și călători ar putea avea loc la sfârșitul săptămânii, potrivit conducerii AFDJ.

 

DRUMURI BLOCATE

AUTOSTRĂZI

A2 Bucureşti – Constanţa
A4 Ovidiu  -  Agigea

DRUMURI NAŢIONALE ÎNCHISE

JUDEŢUL CONSTANŢA: 

DN 22 tronsonul Ovidiu-Mihai Viteazu;
DN 3 tronsonul Murfatlar – Ostrov;
DN 3C tronsonul Constanţa – Ovidiu;
DN 38 tronsonul Agigea - Negru Vodă (punct de trecere a frontierei către Republica Bulgaria);

JUDEŢUL TULCEA:

DN 22 tronsonul Baia – limita jud. CT.
DN 22D tronsonul Măcin – Horia;
DN 22F tronsonul Izvoarele – Nalbant.

JUDEŢUL CĂLĂRAŞI:

DN 3 tronsonul Ileana – Lehliu Gară;
DN 3A tronsonul Lehliu Gară – limita jud. IL;
DN 31 tronsonul Olteniţa – Cuza Vodă;

JUDEŢUL IALOMIŢA:

DN 3A tronsonul limita jud. CL – Feteşti.
DN 21A tronsonul limita jud. BR – Ţăndărei;
DN 2C tronsonul Tovărăşia – Slobozia.

JUDEŢUL BRĂILA:

DN 21 tronsonul Brăila – limita jud. BZ;
DN 21A tronsonul Bărăganul - limita jud. IL;
DN 22 tronsonul Brăila – Grădiştea;
DN 2B tronsonul Brăila – Şendreni. (E87)

JUDETUL GALATI:

DN 24D tronsonul Tuluceşti – limita jud. VS.

JUDEŢUL BUZĂU:

DN 22 tronsonul Râmnicu Sărat – limita jud. BR.

JUDEŢUL VRANCEA:

DN 23A tronsonul Gologanu – Ciorăşti;
DN 23B tronsonul Măicăneşti – Ciorăşti;

JUDEŢUL ILFOV:

DN 3 tronsonul DNCB – limita jud. CL.

II.      DRUMURI RESTRICŢIONATE

JUDEŢUL OLT:

DN 54A Corabia – Ianca – limita jud. Dolj, restricţie 12,5 t

JUDEŢUL ILFOV:

DN 4 tronsonul DNCB – limita jud. CL. restricţie 7,5 t

JUDETUL IAŞI

DN24 tronsonul Mun. Iaşi – Loc. Schitu Duca, restrictie 7, 5 t

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe