Antena Căutare

Numărul de viroze respiratorii, în cazul copiilor, este în creștere. Care e motivul și ce spun medicii pediatrii îngrijorați

Medicii din toată țara sunt copleșiți de numărul mare de cazuri de viroze respiratorii la copii și trag un semnal de alarmă.

Numărul de viroze respiratorii, în cazul copiilor, este în creștere. Care e motivul și ce spun medicii pediatrii îngrijorați
Medicii din toată țara sunt copleșiți de numărul mare de cazuri de viroze respiratorii la copii și trag un semnal de alarmă. | Shutterstock

Odată cu schimbarea vremii, dar și cu începerea noului an școlar, numărul de viroze respiratorii este în creștere, mai ales în cazul copiilor. Spitalele de pediatrie din toată țara sunt pline de cazurile de viroze și pneumonii, iar medicii trag un semnal de alarmă.

În acest context, principala îngrijorare a specialiștilor este că nu au primit vaccinul PREVENAR, cel împotriva pneumoniei, nici pânpă acum, transmite Impact.ro.

Medicii, copleșiți de numărul mare de cazuri de viroze și pneumonie în cazul copiilor

Deși sezonul gripal încă nu a debutat oficial, toamna a venit cu multe cazuri de viroze și pneumonii în spitalele de pediatrie din toată țara. Unitățile de urgențe sunt compleșit de cazurile de copii cu probleme respiratorii, din păcate, unii dintre aceștia având și diverse complicații.

Un exemplu îl reprezintă Spitalul Grigore Alexandrescu din Bucureşti unde zi de zi ajung copiii cu infecţii respiratorii, iar unii chiar cu forme severe de boală, mai transmite sursa menționată anterior.

„În cazul în care viroza care este dată de fapt de un virus se suprainfectează zona respectiva, adică plămânii şi apare si infecție bacteriană şi atunci spunem că se dezvoltă o pneumonie”, a spus Raluca Alexandu, purtător de cuvânt al Spitalului „Grigore Alexandrescu”.

Citește și: Copiii Simonei Gherghe s-au confruntat cu probleme de sănătate. Ce au pățit Ana și Vlad: „Am ajuns și la camera de gardă”

Potrivit aceleiași surse, datele colectate în ultima lună arată că aproape jumătate din totalul internărilor de la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală sunt cu viroze şi pneumonii. În plus, majoritatea copiilor ajung la spital cu febră mare, tuse şi insuficienţă respiratorie.

Medicii specialiști susțin că aceste viroze sunt mai întâlnite la preșcolari și cei din clasele primare, în primul rând din cauza imuntității scăzute a celor mici.

De asemenea, aceștia au mai adăugat că și pandemia de coronavirus are un cuvânt de spus în acestă situație, pentru că micuții nu au putut interacționa prea mult cu cei din jur.

„Există si o lipsa de memorie imunologică a organismului copiilor pentru că au fost restricțiile si majoritatea au stat acasă şi nu au avut tangenţe cu virusurile respiratorii cu care eram familiarizaţi în anii anteriori, a spus și Cosmina Berbecel, medic pediatru.

Citește și: Prognoza meteo pentru perioada 26 septembrie - 28 octombrie 2022. Când vor fi temperaturi mai ridicate decât normalul perioadei

În acest context, al creșterii rapide a numărului de cazuri de viroze în cazul copiilor, medicii pediatri trag un semnal de alarmă asupra lipsei vaccinului PREVENAR, cel împotriva pneumoniei.

„Nu a fost deloc trei-patru luni, pe urmă a reapărut în mai cantități mai mici şi acum lipsește din nou. Este un vaccin care se face de la 2 luni şi este extrem de important pentru copiii foarte mici care se nasc prematur, mai ales pentru aceștia, pentru că previne pneumonia peumococica, care este printre principalele cauze de deces din lume”, a declarat medicul Sandra Alexiu.

Ce decizie a luat comisia de disciplină în cazul preotului Visarion Alexa, care și-a recunoscut faptele. Ce nu are voie ... Apartament din București pus în vânzare, viral pe Facebook. Ce sumă cer proprietarii pentru locuința care arată „ca după...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x