Antena Căutare

O bătrână de 70 de ani, la un pas de moarte, după ce a fost lovită de o bucată de tencuială desprinsă de pe un bloc

Incident revoltător în Capitală. O femeie a fost la un pas de moarte, după ce i-a căzut în cap o bucată de tencuială desprinsă de pe un bloc. Astfel de pericole ne pândesc la orice pas. Doar în Bucureşti, sunt peste 400 de imobile cu faţade care stau să cadă.

Incident revoltător în Capitală. O femeie a fost la un pas de moarte, după ce i-a căzut în cap o bucată de tencuială desprinsă de pe un bloc. Astfel de pericole ne pândesc la orice pas. Doar în Bucureşti, sunt peste 400 de imobile cu faţade care stau să cadă. Deşi legea îi obligă pe proprietari să le repare, oamenii spun că nu au bani.

Femeie mergea pe trotuar, în zona Dorobanţi, un cartier select din Bucureşti, când o bucată de tencuială s-a desprins de pe faţada unui bloc. Lovitura a fost atât de puternică încât bătrâna a leşinat.

„Am ameţeli şi dureri de cap. Domnul doctor a spus că dacă îmi cădea pe coloana cervicală, rămâneam paralizată. A spus că dacă era un copil, pur şi simplu murea pe loc”, a declarat victima.

Cum imobilul nu are asociaţie de proprietari, poliţia va fi chemată să-l găsească pe proprietarul balconului de pe care s-a desprins tencuiala.

„Atenție, cade tencuiala. Pericol!” Pe două plăcuţe a câte 20 de centimetri fiecare, acesta este singurul mesaj afişat pe clădire. În rest, nicio altă măsura de precauţie nu a fost luată în privinţa acestei faţade, nici măcar după ce femeia de 70 de ani a fost grav rănită.

„Primăriile, în principal, atunci când observă asemenea imobile degradate au obligaţia totuşi, prin Poliţia Locală, de a îngrădi aceste spaţii şi de a administra niste amenzi contravenţionale şi să-i sesizeze pe proprietari să vină să refacă faţadele”, a explicat avocatul Adrian Cuculiș.

În caz că nu le refac, proprietarii riscă amenzi de până la 8.000 de lei. Până acum, 185 de proprietari au fost amendați şi peste 700 au primit somații. În cazul unei tragedii, răspund în faţa legii.

Bucureştiul este plin de astfel de pericole. Sunt 430 de imobile a căror faţadă stă să cadă. În afara celor cu risc seismic ridicat. Iar trecătorii sunt pe cont propriu.

Florin își dădea ultima suflare, pe șosea, în timp ce oamenii îl filmau. Reacția autorităților este uluitoare: „Ghinionu... Poșta din Bihor, asaltată de femei pentru a primi ajutoare pentru ”mame eroine”: ”Trebuie să luăm indemnizație de 6-7000...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x