O echipă din aparatul central al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor va cerceta incidentul de la Penitenciarul Satu Mare

O echipă din aparatul central al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor va cerceta incidentul de la Penitenciarul Satu Mare, unde trei persoane au murit şi două au fost rănite, în urma unui protest spontan.

”În completarea informaţiilor furnizate anterior, precizăm că o echipă de specialişti de la nivelul aparatului central al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor se va deplasa, mâine, 19.03.2020, la Penitenciarul Satu Mare, în vederea cercetării, pe linie administrativă, a cauzelor şi împrejurărilor producerii incidentului. Echipa va fi compusă din directorul general adjunct, directorul Direcţiei Inspecţie Penitenciară şi şeful Serviciului Siguranţa Deţinerii”, a transmis Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Sursa citată a precizat că cele două persoane private de libertate pentru care s-au acordat îngrijiri medicale la faţa locului au fost transportate la o unitate spitalicească din reţeaua sanitară publică, în vederea efectuării unor investigaţii de specialitate.

Un incendiu a izbucnit, miercuri seară, la Penitenciarul Satu Mare, fiind înregistrate cinci victime. Trei deţinuţi au murit şi doi sunt în stare gravă.

Sursa : news.ro

Ultimele știri