Antena Căutare

Doi copii, înfometați și obligați să muncească zi-lumină, chiar de părinții lor: ”Erau tratați ca niște sclavi!”

Doi băieţi de 11 şi 13 ani au fost ţinuţi în sclavie, la o fermă de animale, chiar de tatăl lor! Copiii au fost abuzaţi şi obligaţi să lucreze zi-lumină, timp de doi ani. Totul s-a aflat după ce fraţii au reuşit să fugă.

Au fost găsiţi după mai multe zile, când părintele lor a anunţat poliţia de dispariţie. Înfometaţi şi speriaţi băieţii le-au spus autorităţilor că nu mai vor să meargă acasă. Acum băieţii sunt într-un centru de plasament din Bârlad, iar autorităţile au depus plângere împotriva familie şi vor să ceară în instanţă decăderea din drepturi a părinţilor.

Băieţii erau obligaţi să lucreze cât e ziua de lungă la ferma de animale, unde erau angajaţi părinţii lor. Până când s-au săturat să fie chinuiţi şi au fugit. Au făcut-o la începutul lunii noiembrie. Şi zile la rând, s-au ascuns pe câmpurile şi în casele părăsite din satul Banca. Au trecut mai bine de şase zile până când dispariţia copiilor a fost anunţată.

”În urmă sesizărilor viceprimarului din comună Banca, pentru dispariția a doi copii din comună, am anunțat toate autoritățile și în felul acesta copiii au fost gășiți f repede de poliție și ISU.

Erau nemâncați de câteva zile, murdari, cu haine ude și sumar îmbrăcăți și dezvoltarea fizică arată că ei nu au fost alimentați în mod normal în ultima perioada. Erau speriați și au declarat că nu vor să se mai întoarcă la părinți.”, a povestit un localnic.

Au fost imediat duşi într-un centru de plasament, iar autorităţile încearcă să găsească soluţii pentru ei.

Acum reprezentanţii protecţiei copilului au depus plângere la DIICOT şi la poliţie şi vor chiar să ceară în instanţă decăderea din drepturi a părinţilor. Cu toate că familia mai are doi copii în plasament, tatăl băieţilor susţine că el a avut grijă de copii şi că aceştia au fugit pentru că aşa le este obiceiul.

Cu toate că medicii care i-au examinat pe băieţi au stabilit că aceştia au fost subnutriţi şi neîngrijiţi, părintele susţine că el îi hrănea doar cu cele mai bune alimente, dar că băieţii aveau o constituţie firavă.

Specialiştii spun că minorii obligaţi să muncească şi privaţi de experienţa socializării ajung să aibă grave probleme de comportament în viitor: ”Sunt obligați să se maturizeze brusc și să preia din sarcinile și obligațiile adulților, iar ei nu sunt pregătiți să facă asta. ”

Cazuri similare de copii obligaţi să muncească până la epuizare sunt, spun statisticile, frecvente în mediile rurale, în special în zonele unde populaţia este foarte săracă.


Ziua alegerilor a fost plină pentru polițiștii din România! Oamenii legii au muncit 14 ore și au primit 17 lei pentru mâ... Baza sportivă din Galați, invadată de șobolani. Reacția autorităților: ”Este o situație cauzată de temperaturile ridicat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x