Antena Căutare

O fetiță în vârstă de șapte ani a murit în curtea școlii, în Bihor! A avut o moarte cumplită, de față cu alți copii! „E mare păcat”

O fetiță în vârstă de șapte ani a murit, miercuri seară, în curtea unei școli din localitatea Crânceşti, judeţul Bihor, de față cu alți copii. Medicii nu au putut decât să îi declare decesul.

O fetiță în vârstă de șapte ani a murit, miercuri seară, în curtea unei școli din localitatea Crânceşti, judeţul Bihor, de față cu alți copii. Medicii nu au putut decât să îi declare decesul.

Fetița în vârstă de șapte ani s-ar fi jucat miercuri seara pe terenul din curtea şcolii din Crânceşti şi s-ar fi balansat pe poarta de fotbal, iar la un moment dat aceasta ar fi căzut peste ea, lovind-o în zona capului.

Tragedia s-a petrecut în jurul orei 18.45, în curtea Şcolii Primare din localitatea Crânceşti. Fetiţa, care era elevă în clasa I chiar la respectiva şcoală, participa la un curs de dans care se ţine de ceva timp la căminul cultural din Crânceşti, imobil vecin cu şcoala primară şi care are o curte comună cu unitatea de învăţământ. S-a încercat resuscitarea, dar copila nu a putut fi salvată.

„Nu aveam cunoştinţă de acest curs. Se ţine la iniţiativa tinerilor din sat. A început aseară la ora 18, au participat circa 30 de tineri şi copii, dar şi foarte mulţi părinţi. La 18.40, copiii au primit pauză, iar după circa 5 minute s-a întâmplat această tragedie", a declarat, joi, Livia Gego, directoarea Liceului Tehnologic Dobreşti, în subordinea căruia se află Şcoala primară din Crânceşti, potrivit ebihoreanul.ro.

Cum anume a căzut poarta pe fetiţă, directoarea nu ştie. În schimb, spune că acele porţi au fost puse acolo de reprezentanţii Primăriei. „Noi nu folosim curtea şcolii, avem 10 elevi în această şcoală. Porţile au fost montate acolo de reprezentanţii Primăriei Dobreşti, la cererea tinerilor din sat, ca să poată juca fotbal", a declarat Gego.

Potrivit directoarei, curtea şcolii este comună nu doar cu curtea căminului cultural, ci şi cu a dispensarului din sat. Altfel spus, era foarte accesibilă oricărui copil.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Bihor, Alina Fărcuţa, a declarat, joi, că dosarul a fost preluat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Beiuş, care a început o anchetă pentru ucidere din culpă în cazul fetiţei de șapte ani.

„Poliţiştii Secţiei nr. 2 de Poliţie Rurală Beiuş continuă cercetările în acest caz, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Beiuş, pentru stabilirea cauzelor şi împrejurărilor producerii tragicului eveniment”, a spus Fărcuţa.

Cine a montat poarta ce i-a adus decesul fetei

Primarul comunei Dobreşti, Nicolae Neag, susţine că nu ştie cine anume a pus porţile în curtea şcolii. „E adevărat că angajaţii Primăriei au dus porţile acolo, în mai 2018, dar le-au lăsat culcate, în apropierea grupurilor sanitare, în ideea că poate cândva vor fi montate. Dar cine le-a pus sus, habar nu am", a declarat primarul, joi, pentru ebihoreanul.ro.

Cert este că poarta cu pricina a fost doar ridicată în poziţie verticală, fără a fi asigurată sau montată corespunzător.

„Anchetatorii vor lămuri probabil cine a făcut asta. E mare păcat, e o tragedie mare, dar din păcate nimic nu mai schimbăm acum", a mai spus Neag.

Din spusele martorilor, fetiţa nu ar fi fost singura care s-a urcat pe poarta respectivă, ci ar fi făcut asta alături de mai mulţi copii. Când construcţia s-a prăbuşit, însă, doar ea a fost prinsă dedesubt. De altfel, copiii în faţa cărora s-a petrecut întreaga scenă sunt şocaţi de cele întâmplate.

Îmbrâncită, lovită, umilită, chiar în prima zi la noul loc de muncă. Agresorii? Trei polițiști de la Transporturi Braşov... Inspectorul ISU Orlando Schiopu și-a explicat înjurătura „Lasă-i în p**a mea” din imaginile secrete de la Colectiv! „Dac...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x