O mamă din Ploieşti a câştigat în instanţă dreptul la viaţă al copilului ei

 

O mamă din Ploieşti a câştigat în instanţă dreptul la viaţă al copilului ei. A obligat funcţionarii Casei de Sănătate să elibereze un formular, care i-a fost refuzat iniţial pe motiv că bebeluşul ei nu s-a născut, deci nu există!

Un paşaport medical în baza căruia copilul, diagnosticat cu o malformaţie cardiacă încă din pântece, a putut fi operat şi salvat, în ultimul moment, într-un spital din Germania. Femeia a acceptat să-şi spună povestea ca să-i convingă pe oameni să schimbe legile ce le închid copiilor drumul spre viaţă, chiar înainte să se nască. 

Fetiţa Ioanei a fost diagnosticată cu o malformaţie cardiacă, încă din pântece. Putea fi operată, după naştere, doar în străinătate - prin formularul E112. Un drept care i-a fost refuzat, din cauza birocraţiei.

Fetița a fost născută în Germania

Disperată că se apropie naşterea copilului ei, femeia şi-a mutat lupta în instanţă. Iar instanţa i-a dat dreptate. Funcţionarii Casei au fost obligaţi să elibereze Formularul E112, înainte de naşterea fetiţei.

Ioana şi-a adus copilul pe lume în Germania, unde a fost operat şi salvat. de un medic român. Fetiţa Ioanei are acum două luni şi e în siguranţă. Mama îşi doreşte ca povestea ei să poată schimba legile ce le închid copiilor drumul spre viaţă, chiar înainte de a se naşte.

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe