Antena Căutare

Va fi introdusă o nouă taxă în România! Cine o va plăti

O nouă taxă va fi introdusă de Guvern în România. Monedele virtuale vor fi impozitate, după ce, duminică,va intra în vigoare o nouă lege.

O nouă taxă va fi introdusă de Guvern în România. Monedele virtuale vor fi impozitate, după ce, duminică,va intra în vigoare o nouă lege.

Mai exact, duminică intră în vigoare legea 30 din 2019 privind aprobarea OUG 25 din 2018, care a fost publicată în Monitorul Oficial. Ca noutate se prevede impozitarea veniturilor din monede virtuale, potrivit consultanților fiscali.

Potrivit consultantului fiscal Adrian Benţa, noua formă a Codului Fiscal prevede impozitarea bitcoinului.

„Gata, au găsit metoda să impoziteze şi bitcoin-ul! 10% din câştig, în categoria veniturilor din alte surse. Legea Nr 30/2019”, a afirmat consultantul fiscal Adrian Bența, într-un mesaj publicat pe internet.

Prevederea lărgeşte categoria veniturilor din alte surse prin includerea celor din transferul de monedă virtuală.

„Câştigului din transferul de monedă virtuală în cazul veniturilor prevăzute la art. 114 alin. (2) lit. m), determinat ca diferenţă pozitivă între preţul de vânzare şi preţul de achiziţie, inclusiv costurile directe aferente tranzacţiei. Câştigul sub nivelul a 200 lei/tranzacţie nu se impozitează cu condiţia ca totalul câştigurilor într-un an fiscal să nu depăşească nivelul de 600 lei”, arată noile prevederi.

Legea nr. 30/2019 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 25/2018 privind modificarea şi completarea unor acte normative, precum şi pentru aprobarea unor măsuri fiscal-bugetare, intrată în vigoare pe 20 ianuarie, introduce impozitul pentru veniturile din transferurile de monedă virtuală, printre care şi bitcoin-ul. „Impozitul pe venit se calculează prin reţinere la sursă la momentul acordării veniturilor de către plătitorii de venituri, prin aplicarea cotei de 10% asupra venitului brut pentru veniturile prevăzute la art. 114″, se spune în actul normative, potrivit capital.ro.

La articolul 114, s-a introdus o literă nouă, m), care are următorul cuprins: „venituri din transferul de monedă virtuală”. La articolul 116 alineatul (2), după litera b) se introduce o nouă literă, litera c), care spune că impozitul se aplică „câştigului din transferul de monedă virtuală în cazul veniturilor prevăzute la art. 114 alin. (2) lit. m), determinat ca diferenţă pozitivă între preţul de vânzare şi preţul de achiziţie, inclusiv costurile directe aferente tranzacţiei. Câştigul sub nivelul a 200 lei/tranzacţie nu se impozitează cu condiţia ca totalul câştigurilor într-un an fiscal să nu depăşească nivelul de 600 lei”.

Contribuabilii care realizează venituri din alte surse identificate ca fiind impozabile au obligaţia de a depune declaraţia unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice la organul fiscal competent, pentru fiecare an fiscal, până la data de 15 martie inclusiv a anului următor celui de realizare a venitului.

În prezent, un bitcoin valorează aproximativ 3.000 de euro.

Șoc în România! Directorul Universității București a murit la doar 40 de ani, de la stres: „Programul nu îi permitea nic... Sfârșit groaznic pentru patru români! Au murit pe loc, în timp ce erau urmăriți de Poliție, după ce au spart un magazin ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x