Antena Căutare

Vizita moșului la grădiniță sau la școală, o cheltuială în plus pentru părinți. Cât costă serbarea de Crăciun

Trenduri noi în şcoli şi grădiniţe. Anul acesta, la serbarea de Crăciun, copiii spun poezii pe scena teatrelor sau îi cântă Moşului colinde la petreceri organizate în afara unităţilor de învăţământ. Pregătirea unui asemenea eveniment e un stres şi pentru cei mici, dar şi pentru părinţii care fac bugetul. Costumul de serbare, cadourile, dulciurile şi închirierea unei săli potrivite pot costa o familie şi trei sute de lei. 

Vizita moșului la grădiniță sau la școală, o cheltuială în plus pentru părinți. Cât costă serbarea de Crăciun Galerie
Vizita moșului la grădiniță sau la școală, o cheltuială în plus pentru părinți. Cât costă serbarea de Crăciun

În şcoli şi grădiniţe, copiii repetă de zor pentru serbare. Au învăţat colindele, dar poeziile le dau încă de furcă.

”Cel mai mult m-a ajutat doamna că a avut răbdare cu noi!”, spune un băiețel, elev în clasa a doua.

Elevii de clasa a doua au renunţat la serbarea clasică. Au făcut o şezătoare, au împodobit bradul, iar acum aşteaptă surprizele puse la cale de complicii Moşului.

”Anul trecut am cantat colinde, am mancat prajituri, am facut karaoke, anul asta avem surprize pentru ca ei nu le stiu, le avem pe calendar, eu le ştiu, ei nu.”, a mărturisit Dana Elisei, învățătoare.

La o grădiniţă din Constanţa, serbarea de sfârşit de an e de fapt un spectacol pe scena unui teatru din oraş. Copiii repetă pentru primul rol din viaţa lor.

Părinţii nu trebuie să-şi certe copiii dacă nu primesc rolul principal la serbare, spun psihologii. Educatorul împarte rolurile în funcţie de abilităţile fiecăruia.

”Fiecare rol este la fel de important și asta trebuie să înțeleagă și părinții. Unii copii au înclinații artistice native, alții sunt lideri și își doresc să iasă în față să spună o poezie mai lungă.”, spune Cristina Dincu, psiholog.

În timp ce copiii se pregătesc de spectacol, familia face bugetul.

”Destul, foarte mult. Undeva la 150 de lei. Cu închiriatul sălii, a costumelor, cadouri.”, spune o mamă tânără.

Doar un costum de zână costă în magazine 100 sau 200 de lei, iar închirierea unei săli în jur de 20 de lei de copil. Iar Moşul nu vine cu sacul gol. Are jucării, dulciuri şi, opţional, cadouri-simbolice pentru învăţătoare.

Închirierea unui costum de Moş Crăciun, spiriduş sau zână costă între 30 şi 50 de lei, de două sau chiar trei ori mai ieftin decât dacă l-am cumpăra din magazin.

Anchetă de amploare la Spitalul Judeţean Ilfov. Un medic ginecolog, acuzat că schimba diagnosticul în fișe, ca să creasc... Veste minunată pentru toţi pensionarii! Anunț oficial despre legea pensiilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x