Asociatia Operatorilor din Industria Ecologica cere ferm autoritatilor schimbarea legislatiei si reintroducerea sarii fara iod in toate magazinele dupa ce medicii endocrinologi au atras atentia asupra pericolului pe care il poate avea iodul din sare in cantitati mari: cancer de tiroida si alergii.
In anul 2002 guvernantii au hotarat ca sarea din bucate trebuie sa fie musai iodata si au interzis de la comercializarea din magazine a sarii fara iod.
Sarea normala a fost eliminata atat din paine, cat si din toate produsele de panificatie. E permisa, ce-i drept in magazinele naturiste sau farmacii, dar nu se gaseste intotdeauna. Si ramane optionala in industria alimentara si in hrana animalelor. Nu e normal, spun acestia, sa ne tratam in fiecare zi cu iod in conditiile in care nu suferim de hipotiroidism, adica nu avem deficit de iod.
Cu atat mai mult cu cat, sustin reprezentantii asociatiei, exista riscul imbolnavirii grave a unor oameni sanatosi. Cea mai banala ar fi alergia la iod.
Sursa: caplimpede.ro.
Iarna ne bate la ușă! Orașul din România în care se vor plăti cele mai mari facturi la căldură... Toți românii trebuie să știe asta! Cum va fi vremea de Sărbători și când începe să ningă! Prognoza meteo pentru lunile n...