Antena Căutare

Observator special: Damian Draghici lupta pentru rromi

Cazul romilor saraci din Romania se agraveaza pe zi de ce trece. Doar statul ii mai poate ajuta. In Serbia, de exemplu, autoritatile aloca anual minimum 5 milioane de euro, bani europeni, pentru integrarea acestora. Sunt trimisi la scoala, sunt inregistrati in registrele de nasteri, casatorii sau decese. Pe scurt, sunt ajutati sa se simta cetateni cu drepturi si responsabilitati. In Romania, situatia sta exact pe dos. Sunt insa cativa oameni care incearca imposibilul. Damian Draghici, consilier guvernamental pentru problemele romilor, este unul dintre ei

De cand este consilierul primului ministru, viata lui Damian Draghici se imparte in scurtul timp pe care-l sta acasa si deplasarile in teritoriu. Acolo unde oamenii au cu adevarat nevoie de el.

A lasat faima si muzica pentru a se implica si a da inapoi, macar o mica parte din ce a primit de la comunitatea de rromi. E unul dintre putinii care se lupta pentru ei. Sa fie educati, sa se integreze, sa fie ajutati.

Nu ii intelege pe cei care iau tara la pas, incercand sa vanda ceaunele si oalele facute ca pe vremea strabunicilor. Dar nici nu-i condamna. Sunt victimele aceleiasi lipse de interes. Incepand de la oamenii de rand si terminandu-se la autoritati.

Tiganii l-au intampinat ca pe un voievod. Cu taraful. Nu si-a permis sa zaboveasca in fata lor, oricat de drag i-ar fi sunetul cald al tambalului. Chiar si aici, unde nu exista discriminare sau segregare etnica, sunt probleme cu duiumul. Si singure nu se rezolva. Oricat de mult ne-am dori asta.

Mii de oameni sarmani s-au imbulzit din nou pentru alimente... Campanie Observator: Copii vanduti cu 80.000 de euro in Bacau...
Legume bogate în fibre pe care e indicat să le consumi, potrivit specialiștilor
Consumul de legume aduce o mulțime de beneficii pentru sănătate. De asemenea, poate fi o...
Horoscopul zilei de 7 iunie 2023. Berbecii sunt sfătuiți să se concentreze pe carieră. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 7 iunie 2023 spune că Berbecii sunt sfătuiți să se concentreze pe...
Parteneri
Coșulețe de cartofi Duchesse cu ciuperci și legume
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x