Poate părea o afirmație dură, dar cei care vor să fie liniștiți din acest punct de vedere, iau în calcul încheierea unei astfel de polițe, pentru că este o încă o metodă de a le arăta celor dragi că îți pasă de ei, oferindu-le o stabilitate economică.
Asigurarea de viață pe termen lung
Pentru cei care nu sunt familiarizați cu acest domeniu, o astfel de poliță pare destul de simplă. Lucrurile nu stau chiar așa, există mai multe tipuri de asigurări de viață, iar pentru a afla mai multe detalii despre fiecare în parte, specialiștii de la OVB Romania îți stau la dispoziție oricând dorești. De regulă, cei care optează pentru încheierea unei astfel de polițe optează pentru Asigurarea de viață pe termen lung.
De ce să închei o poliță de asigurare de viață
Există numeroase avantaje de care te poți bucura atunci când închei o astfel de viață, iar tinerii par ceva mai deschiși la această idee.
Pentru cei care optează pentru opțiunea Cash Value, aici avem de a face cu o acoperire pe durata întregii vieți a persoanei asigurate. Cu doar o mică sumă plătită lunar, beneficiarul poliței și-ar pune la adăpost familia în cazul în care se produce decesul lui pe neașteptate, dar și ar acoperi datoriile financiare dobândite în următorii 20 – 30 de ani.
Un alt avantaj de care te poți bucura atunci când închei o astfel de poliță de asigurare este și cel care stipulează faptul că persoanele asigurate nu au obligația de a plăti impozite pe dobânzi sau pe acele câștiguri care sunt atașate la conturile valorii în numerar al respectivei asigurări.
În fine, tot un punct forte este cel că se pot cumpăra astfel de asigurări pentru toți membrii familiei, ceea ce chiar reprezenta un mare avantaj pentru acele situații neprevăzute.
Dezavantajele unei asigurări de viață
Deși avantajele unei astfel de polițe ar trebui să fie suficiente pentru a te convinge că este o decizie bună încheierea unui astfel de contract, există și unele dezavantaje, pe care este bine să le cunoști de la început.
În cazul asigurării de viață cu valoare de numerar, lipsa de coerență a primelor este cea care ar putea să fie deranjantă. Costul lunar poate suferi modificări în timp, ceea ce poate face ca o politică avantajoasă la început să fie una mult mai scumpă ulterior. În cazul celor care depinde de un buget destul de strict și fix, aceasta ar putea fi destul de greu de suportat, din punct de vedere financiar.
Atunci când un asigurat rămâne în urmă, nu există garanșia că sunt fonduri disponibile suficiente pentru a acoperi primele pierdute.
De asemenea, nici asigurarea de viață pe termen lung nu este una lipsită de unele dezavantaje, iar cel mai important este faptul că nu este permanentă. Și, deși poate la început, când erai mai tânăr, primele lunare erau unele foarte ieftine, există posibilitatea ca după un mai mulți ani, sau când asiguratul împlinește o anumită vârstă, produsele la termen să expire. În aceste cazuri, se recomandă achiziționarea unei noi polițe – pentru a te bucura în continuare de acoperire, doar că acum altele vor fi primele lunare, unde se va ține cont de vârstă, dar și de starea de sănătate.
Cel mai bine este să discuții cu specialiștii în asigurări, pentru a afla toate amănuntele care te interesează, și a alege ceea ce este mai potrivit cerințelor tale.
Alege un agent cu experiență
Referitor la recomandarea de mai sus, cel mai bine este să ceri o consultație de specialitate la un agent de asigurare care are multă experiență, care va știi să îți ofere exact ceea ce ai tu nevoie. Și, nu uita, pentru că este vorba despre o anumită stabilitate economică pe care o oferi familiei în caz de decesul tău, beneficiarul poliței, trebuie să alegi un produs care să li se potrivească.
La ce să fii atent când închei o asigurare de viață
Înainte de a încheia o astfel de poliță, încearcă să îți faci bine temele, cum se spune, și fă câteva cercetări. Astfel, verifică dacă agentul de asigurare este sau nu acreditat să încheie astfel de contracte. Intră pe site-ul ASF, unde se găsește un Registru al intermediarilor în asigurări. Verifică dacă numele acestuia se regăsește în acest registru, și în caz contrar, mai bine spui pas.
Ai văzut și tu știrile de la televizor despre acea companie de asigurări cu probleme. Cu siguranță nu îți dorești și tu așa ceva, așa vezi ce informații poți afla despre poziția ocupată pe piață de respective companie, stabilitatea ei, dacă este mai bună pe partea de investiții sau protecție.
Citește cu atenție TOT contractul
Înainte de a semna cererea, recomandarea noastră și a specialiștilor este să nu o faci precum primarul, adică nici măcar să nu te uiți peste hârtii și să te bazezi doar pe afirmațiile verbale ale agentului de asigurări. Așadar, citește cu atenție tot contractul, inclusiv termenii și condițiile – pe care majoritatea oamenilor îi neglijează, vezi dacă datele personale sunt trecute în mod corect, asigură-te că înțelegi care sunt drepturile și obligațiile tale.
La final, un ultim sfat: nu retrage banii investiți într-o astfel de poliță în primii ani, pentru că din cauza penalităților, suma primită să fie ceva mai mică decât cea care a fost investită, atunci când decizi că nu vrei să mai mergi mai departe cu acest contract.
"Monstrul" din Loch Ness ar fi fost filmat de drona unui turist. Ce apare pe înregistrarea video... A început vaccinarea anti Covid-19 cu a treia doză. Ce documente trebuie să prezentăm dacă dorim să ne imunizăm...