Antena Căutare

Părinții sunt în alertă! Au fost impuse reguli pentru copii, obligatorii la redeschiderea grădinițelor

La aproape 24 de ore după ce ministrul Educaţiei a anunţat că nu se deschid grădiniţele şi afterschool-urile odată pentru că nu există norme, documentul a fost publicat în Monitorul Oficial. Pe scurt, igiena şi conduita preventivă vor fi cele mai importante reguli care trebuie respectate de personal dar şi de copii.

Cum vor gestiona angajaţii, educatorii dar şi cei mici aceste noi recomandări din ordinul comun dat de miniștrii Educației, Muncii și Sănătății?

Reguli grădinițe: Copiii vor mânca singuri la masă

La pauză, copiii vor mânca singuri la masă şi nu în grup, aşa cum obişnuiau până acum. De asemenea, educatorii trebuie să desfăşoare cât mai multe activităţi în aer liber cu micuţii. Vor fi măsuri stricte şi de igienă.

Citește și:

Specialiștii au recunoscut! Situația reală a infectărilor, departe de cifrele oficiale: „Numărul de cazuri este și de 20 de ori mai mare decât cel depistat”

Toate jucăriile, suprafeţele care pot fi atinse de copii vor fi dezinfectate. Se vor igieniza saltelele şi lenjeria şi se va face curăţenie generală cu dezinfectanţi pe bază de alcool.

Părinții nu mai au voie în interiorul grădinițelor

De altfel, părinţii nu mai au voie în interior, ci îi vor aştepta pe cei mici în curte. Apoi, în clase trebuie evitat pe cât posibil contactul între copii, care trebuie să păstreze o distranţă de doi metri. Iar fiecare grupă va învăţa într-o singură sală.

Fostul director al Poştei Române Dumitru Daniel Neagoe, condamnat la şase ani de închisoare pentru luare de mită... Răsturnare de situație în cazul accidentului din Vrancea. Cine este vinovat de moartea celor două persoane și de rănirea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x