- Liga Națiunilor: România vs. Kosovo se vede vineri, 15 noiembrie, de la 21:45, pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Postul Paștelui are loc înaintea Învierii Mântuitorului și este cel mai lung și mai aspru dintre toate cele patru posturi importante de peste an. Oamenii mai numesc acest post și Postul Mare. Durează patruzeci de zile, la care se adaugă săptămâna Patimilor.
În 2018, Postul Paştelui începe pe 19 februarie şi se încheie pe 7 aprilie. Anul acesta, prima zi de Paște pică pe 8 aprilie, iar românii vor avea zi liberă și pe 9 aprilie, în cea de-a doua zi a sărbătorii pascale.
Duminică, pe 11 februarie, se lasă sec de carne, iar duminică, 18 februarie, este lasatul secului pentru Postul Sfintelor Paşti.
Țînând seamănă că Postul Mare aduce aminte de postul celor 40 de zile ținute de Mântuitor înainte de începerea activității Sale mesianice (Luca IV, 1-2) a fost numit și Păresimi. În primele secole se obișnuia să se postească doar in Vinerea Patimilor, sau doar două zile înainte de Paști sau o săptămână, scrie crestinortodox.ro.
În Postul Mare creștinii trebuie să dea dovadă de o grija spirituala sporita, prin renunțarea la alimentele de proveniență animalice. Mai mult, aceșia trebuie sa se înalțe sufleteste prin rugăciune alături de fapte bune.
Așa cum bine se știe, postul reprezintă reținerea totală de la anumite alimente și băuturi în scop religios și moral. Mai mult, creștinii trebuie să se rețină de la anumite gânduri necurate, pofte, pătimi sau fapte rele. Acest lucru înseamnă ca postul trupesc trebuie însoțit de postul sufletesc.
ANM, informare de ultimă oră! Iarna se extinde în toată țara: Ninsori viscolite, precipitaţii mixte şi vânt puternic... Mărturiile înfiorătoare ale unui MEDIC român: "În România, aproape că nu există familie fără un caz de cancer. Nu d...