Pescărușii australieni sunt purtătorii unor bacterii rezistente la antibiotice, specialiștii consideră că acestea ar putea fi transmisă oamenilor și animalelor.
Peste 20% dintre pescărușii argintii din Australia sunt purtătorii unor bacterii patogene, precum E coli, care poate cauza infecții urinare, sepsis și meningită. Recent, experții au determinat care e a treia cea mai comună cauză a morții la nivel global.
"Cred că este un apel de trezire pentru toate guvernele, ar trebui tratate apele” a spus Doctor Sam Abraham, lector în medicina veterinară și medicală infecțioasă boli.
La nivel global, rezistența la antibiotice a crescut "periculos de mult" și reprezintă una dintre cele mai mari amenințări privind sănătatea și siguranța alimentelor, potrivit informațiilor oferite de Organizația Mondială a Sănătății și de guvernul federal australian.
Excrementele care au fost analizate conțineau bacterii rezistente la carbapeneme, o clasă de antibiotice cu spectru larg de activitate, utilizate pentru infecții complicate. O pasăre din Perth a era rezistentă la colistină, ultima opțiune de tratement antibiotic în momentul în care toate celelalte eșuează. Rezistența la colistină nu a mai fost depistată la niciun animal sălbatic pănă în acest moment.