Antena Căutare

Peste 2.400 de scoli vor fi conectate la Internet. Proiectul este finantat din fonduri UE de 135,4 milioane lei

Peste 2400 de scoli din mediul rural si orase mici vor fi avea acces la Internet. Ministerul Comunicatiilor a anuntat ca institutiile de invatamant vor beneficia de aceste dotari in urma unui nou proiect finantat din fonduri europene, iar valoarea totala a contractului este de 135,4 milioane de lei, informaza Mediafax.

Proiectul va fi implementat in 12 luni de la data semnarii contractului de finantare.


Obiectivul general al proiectului consta in facilitarea accesului public a institutiilor de invatamant "in zonele de esec ale pietei" (zone rurale si mici urbane dezavantajate din punct de vedere al accesului la mijloacele moderne de comunicatii) prin cresterea utilizarii TIC, sustinerea conectarii la broadband, precum si prin consolidarea infrastructurii TIC, se mentioneaza in comunicat.

"Acest obiectiv va fi atins prin implementarea unui sistem de monitorizare, management al retelei si suport Call-center si instruirea de persoane pentru asigurarea suportului tehnic ce vor asigura mentenanta, durabilitatea si sustenabilitatea operationala a proiectului si de persoane cu atributii de administrare regionala a retelei", se mai spune in comunicat.

Obiectivele proiectului sunt conectarea a 2.446 de scoli la Internet prin conexiune broadband si cresterea utilizarii IT&C si facilitarea accesului la Internet pentru aproximativ 650.000 de elevi si aproximativ 48.000 de profesori. Se urmareste si reducerea decalajului educational dintre mediile urban - rural in domeniul utilizarii IT&C si al accesului conexiunilor Internet.

foto: cp-africa.com

Vremea se va raci usor in urmatoarele doua zile... VIDEO! Inca o bataie pe tigai intr-un hypermarket din Craiova...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x