- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Peste 43.500 de candidaţi sunt aşteptaţi să participe la sesiunea august-septembrie a examenului de Bacalaureat, care începe astăzi, cu proba scrisă la Limba şi literatura română. Primele rezultate se vor afişa în 3 septembrie, când se vor depune şi contestaţiile, iar rezultatele finale sunt programate să fie publicate în 7 septembrie.
Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) a anunţat că peste 43.500 de candidaţi s-au înscris pentru a susţine probelor din sesiunea august-septembrie a examenului naţional de Bacalaureat 2019.
Dintre aceştia, peste 28.700 de candidaţi provin din promoţia curentă, iar peste 14.800 de candidaţi sunt din promoţiile anterioare.
Sesiunea august-septembrie astăzi, cu proba scrisă la Limba şi literatura română/E)a, joi fiind programată cea la Limba şi literatura maternă/E)b, vineri - proba obligatorie a profilului/E)c, iar în 26 august - proba la alegere a profilului şi specializării/E)d.
Conform MEN, evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A) se desfăşoară în 27 august şi 28 august, fiind urmată de evaluarea competenţelor în limba maternă (proba B) în 29 august. Evaluarea competenţelor digitale (proba D) are loc în 30 august şi 2 septembrie, iar evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C) este programată în 2 şi 3 septembrie.
Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru 3 septembrie (până la ora 12:00). În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 12:00 şi 16:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în 7 septembrie.
Accesul candidaţilor în centrele de examen la probele scrise se face în intervalul 7:30 - 8:30, pe baza unui act de identitate valid, cu fotografie. Timpul destinat redactării unei lucrări scrise este de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate.
Pentru rezolvarea subiectelor candidaţii vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor vor utiliza doar creion negru. Pentru probele scrise la Matematică şi Geografie, candidaţii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise, mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită de asistenţi.
Toate sălile de examen au în dotare camere funcţionale de supraveghere audio-video.
Nu este permis accesul cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.
În acelaşi timp, candidaţilor le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul.
Cei surprinşi în astfel de situaţii vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise. Drept consecinţă, nu vor mai putea participa la probele următoare şi vor fi lipsiţi de posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale. De asemenea, aceşti candidaţi nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului.
Ministerul Educaţiei pune la dispoziţie linia Telverde (0800801100) pentru sesizarea eventualelor nereguli din cadrul examenului. Aceasta va fi disponibilă în perioada 21-22 august, respectiv luni, 26 august, între orele 8:00 - 16:00, iar vineri, 23 august, între orele 8:00 - 14:00.
Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale; susţinerea tuturor probelor scrise şi obţinerea notei 5 la fiecare dintre acestea; obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise.
Sursa : news.ro
Donald Trump, președintele SUA, vrea eliminarea vizelor pentru români: ”Susținem România pentru a fi eligibilă pentru Vi... Video: Un tânăr de 26 de ani din Constanța și-a dat foc în propria mașină: „Toată viața m-a bătut și m-a umilit! Iartă-m...