Antena Căutare

Poliţia Brăila a deschis dosar penal în cazul unei tinere care a murit la Spitalul Judeţean, la o lună după ce a născut; familia reclamă că medicii nu i-au îndepărtat atunci toată placenta

Poliţiştii din Brăila au întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul unei tinere de 19 ani care a murit la Spitalul Judeţean Brăila, la o lună de la naştere. Părinţii fetei spun că aceasta a murit din cauza unei septicemii pentru că medicii nu i-au eliminat, după ce a născut, toată placenta, iar aceasta s-a infectat.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Brăila, poliţiştii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, dosarul fiind declinat Poliţiei de către Parchet, care a fost sesizat de reprezentanţii Spitalului Judeţean, unde s-a produs decesul.

În urmă cu o lună, Ana Maria Păduraru a născut la maternitatea din Brăila o fetiţă sănătoasă. În urmă cu câteva zile, tânăra a început să acuze o stare de rău, spunând că o doare un picior, motiv pentru care a mers la Spitalul Judeţean Brăila. Acolo a primit tratament cu antiinflamatoare şi a fost trimisă acasă, spun rudele. A doua zi, pentru că nu se mai putea mişca, familia tinerei a chemat salvarea care a dus-o de urgenţă la spital.

"Vineri am plecat de la faptul că o durea un picior, apoi nu se mai putea mişca. Am chemat salvarea care a fost înştiinţată că fata e lăuză, trebuia să o ducă la maternitate. Au dus-o la spitalul 3, acolo i-au făcut radiografie unde s-a pus diagnosticul de discopatie lombară, i-au dat tratament antiinflamator şi au trimis-o acasă. A doua zi m-a sunat şi m-a chemat, mi-a spus că moare, avea dureri îngrozitoare", spune mama tinerei.

A doua zi, familia fetei a chemat din nou salvarea, iar la spital, medicii i-ar fi spus că tânăra are meningită. Rudele spun însă că, după deces, ar fi cerut efectuarea unei autopsii din care ar fi reieşit că tânăra ar fi murit din cauza unei septicemii pentru că la naştere, în urmă cu o lună, medicii nu ar fi îndepărtat întreaga placentă.

În faţa acestor acuzaţii, conducerea Spitalului Judeţean Brăila a anunţat, joi, că a demarat o anchetă.

"Am solicitat comisiei de analize decese intraspitaceliceşti din cadrul spitalului analiza acestui caz şi când vom avea un răspuns vă vom transmite. Analizăm acest deces să vedem care au fost problemele care au dus la moartea tinerei. Nu vizăm niciun doctor deocamdată, doar analizăm acum acest deces”, a declarat directorul medical al spitalului brăilean, Alina Neacşu.

Sursa : news.ro

Zece persoane, reţinute în urma percheziţiilor făcute la suspecţi de contrabandă cu tutun... Razie de amploare, în Bucureşti! În vizorul poliţiştilor de la Rutieră sunt şoferii de taxi, dar şi cei care practicã ri...
Focaccia simplă de casă. Rețetă de pâine din bucătăria italiană
Atunci când ți-e poftă de pâine preparată în casă, cu siguranță te gândești care ar fi...
Horoscopul zilei de 31 martie 2023. Leii sunt plini de energie. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 31 martie 2023 spune că nativii din zodia Leilor nor avea parte de o zi...
Parteneri
Horoscopul dragostei pentru luna aprilie 2023. Taurii vor avea parte de o nouă poveste de iubire
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x