Antena Căutare

Politistii din tara vor fi controlati de sociologi si psihologi

La inspectoratele judetene de politie din tara vor avea loc mai multe controale referitoare la respectarea principiilor de etica si deontologie profesionala. Din echipele de verificare vor face parte si sociologi si psihologi. Masura fost ceruta de ministrul de Interne, Radu Stroe.

"Din dispozitia ministrului Afacerilor Interne, Radu Stroe, echipe de specialisti din cadrul Aparatului central al MAI si ai Inspectoratului General al Politiei Romane se vor deplasa la mai multe inspectorate de politie judetene pentru realizarea unor verificari cu privire la respectarea principiilor de etica si deontologie profesionala", se arata intr-un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne citat de Mediafax.

MAI isi doreste sa identifice si sa ii sanctioneze pe politistii care nu respecta prevederile legael, ordinele interne si normele deontologice.

"Cu ocazia acestor misiuni vor fi identificate situatiile care reprezinta atitudini neconforme reglementarilor in vigoare in relatia sef-subordonat, practici discriminatorii in raport cu angajatele si alte aspecte care privesc climatul organizational in interiorul acestor unitati", se mai arata in comunicatul transmis de MAI.

Foto: Intact Images

Fostul jurnalist Vasile Rotaru, audiat in cazul presupusului fiu al lui Sergiu Nicolaescu... A trecut un an de la debutul protestelor violente din Piata Universitatii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x