Live acumSacrificiul
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Polițiștii și mascații au decins în biserici, în timpul slujbelor. Un preot, revoltat: ”Au început să numere oamenii care erau la Sfânta Liturghie!”

Unii dintre preoții din România ignoră recomandările autorităților și continuă să țină slujbe în biserici, deși acestora le-a fost recomandat să închidă lăcașele.

Polițiștii și mascații au decins în biserici, în timpul slujbelor. Un preot, revoltat: ”Au început să numere oamenii care erau la Sfânta Liturghie!”

Conform unui preot, Poliția a luat măsuri drastice pentru a se asigura că închiderea bisericilor se va realiza, așa că în urmă cu câteva zile au descins cu mascații și au numărat credincioșii.

Din cei 4.000 de români blocați ore în șir la granită, doar 60 au intrat în carantină când au ajuns acasă, în România

”Au intrat doi polițiști și un mascat, peste noi, în timpul Sfintei Liturghii”, își începe povestea unul dintre slujitorii altarelor, sub protecția anonimatului. ”Au început să numere oamenii care erau în biserică. Eram doar vreo 15. Credioncioșii s-au și speriat, când i-au văzut. Pe mine m-au întrerupt din timpul slujbei, lucru de neimaginat și de nepermis. Un abuz de prigonitori”, a continuat același preot, din municipiul Târgu-Jiu.

Un altul ne-a spus că și peste el au intrat ”mascații” și polițiștii în biserică. ”Nu mi-a venit să cred când am văzut. Chiar în timpul slujbei? Nu puteau fi mai discreți?. Eram vreo 35 de oameni, cu tot cu preoți și cântăreți.”, s-a plâns parohul.

„Soțul meu ne-a lăsat. L-au dus deja la cimitir. Nu m-au lăsat să merg”. O româncă din Italia, despre viață și moarte în vremea coronavirusului

De asemenea, preotul s-a plâns că polițiștii au întrebat inclusiv cu ce sunt dezinfectate icoanele: ”Cu spirt, cu ce să le dezinfectăm? Ne-au spus că spirtul nu este bun, deși el este pe lista oficială a Ministerului Sănătății ca dezinfectant.”, a declarat, revoltat, unul dintre preoți, care a precizat că n-au fost lăsați să miruiască credincioșii.

246 de cazuri de coronavirus, în România

Până astăzi, 18 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 246 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 29 noi cazuri de îmbolnăvire.

De asemenea, dintre cele 246 de persoane confirmate pozitiv, 19 au fost declarate vindecate și externate.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 3.441 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 23.679 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Recomandari