Antena Căutare

Preotii, agenti imobiliari ai locurilor de veci din cimitirele Capitalei

Anual, in Bucuresti, afacerea neagra din cimitire valoreaza aproape 10 milioane de euro. Bani care nu ajung la stat, ci in buzunarele preotilor care au devenit agenti imobiliari ai locurilor de veci din cimitire.

De la gropar, administratorul cimitirului parohial, secretara preotului, pana la parinte, toata lumea stie cum se tranzactioneaza locurile de veci. Ei sunt intermediarii in grija carora sunt multe cimitire. Daca municipalitatea Bucurestilor administreaza doar 15 cimitire, unde sunt peste 25.000 de locuri de veci, in subordinea Patriarhiei se afla de trei ori mai multe.

Teoretic, aproape toate locurile de veci sunt concesionate, iar singura varianta de a intra in proprietatea unui colt de pamant e sa cumperi de la un enorias care vrea sa-si instraineze locul. In mod normal, acest lucru nu ar trebui sa te coste mai nimic. Practic, preturile sunt imense in bransa si variaza, ca in orice afacere imobiliara, in functie de zona. La Bellu, la Municipalitate, preturile pornesc de la 2000 de euro si ajung chiar si la 15.000. In cimitirele din Berceni si Salajan, cateva sute de euro iti asigura linistea eterna. La aceasta suma se adauga taxa de concesiune, de pana la 1000 de lei, si inmormantarea propriu-zisa, 300-400 de lei.

O estimare simpla arata ca, anual. se tranzactioneaza 10.000 de locuri de veci in Bucuresti. La un pret mediu de 1000 de euro, asta inseamna ca vorbim despre 10 milioane de euro. Daca tranzactiile ar fi facute legal, la vedere, si impozitate, statul ar castiga 1,6 milioane de euro.

FOTO: Intact Images

Un sfert dintre tinerii romanii nu au loc de munca. Afla in ce judete sunt cei mai multi someri!... Trei minori au evadat din arest sub privirile politistilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x