Antena Căutare

Mafia lemnului din România atrage atenția presei internaționale. Jurnaliștii de la Deutsche Welle:”Pădurarii sunt uciși pe capete!”

Furtul de lemn din România atrage atenția presei internaționale. De această dată, Deutsche Welle a realizat un reportaj despre mafia lemnului din țara noastră. 

Astfel, jurnaliștii germani au arătat că n ultimii cinci ani au existat oficial peste 650 de atacuri violente la adresa paznicilor pădurii, iar responsabilitatea este pasată între autorități.

Furtul de lemn este cel mai constant jaf petrecut pe teritoriul României în ultimii 30 de ani. Indiferent ce regim a fost la putere și indiferent de creșteri economice sau crize financiare, pădurile țării au fost decimate în mod sistematic.

În ultimii ani, după inițierea unor modificări legislative pentru stoparea tăierilor ilegale și după crearea unor instrumente precum aplicația „Inspectorul Pădurii”, s-a creat impresia că pădurile din România au început să fie protejate. În realitate, situația este dramatică: hoții de lemn și-au adaptat metodele și continuă să taie lemn ilegal acoperiți de acte și de pasivitatea autorităților silvice, de la bază, până la cel mai înalt nivel, potrivit recorder.

Aflați mai multe detalii despre furtul de lemn din țara noastră, în clipul de mai sus.

Românii vor primi 9.000 de lei în cont dacă își schimbă autovehicul poluant. Care este procedura și la ce ne putem aște... Ce se întâmplă cu pacienta suspectă de coronavirus de la Cluj. Ministrul Sănătății, anunț de ultimă oră: ”Se va recupera...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x