Căutare Live

Preşedintele francez Emmanuel Macron a transmis mesaj în limba română în timpul vizitei din Republica Moldova. Ce a zis

Preşedintele francez Emmanuel Macron, aflat miercuri, 15 iunie, în vizită în Republica Moldova, a depus flori la bustul lui Mihai Eminescu de pe Aleea Clasicilor Literaturii Române din Grădina Publică ''Ştefan cel Mare şi Sfânt'' din Chişinău, alături de preşedinta Maia Sandu. Acesta a transmis un mesaj în limba română la final.

Preşedintele francez Emmanuel Macron, aflat miercuri, 15 iunie, în vizită în Republica Moldova, a depus flori la bustul lui Mihai Eminescu de pe Aleea Clasicilor Literaturii Române din Grădina Publică ''Ştefan cel Mare şi Sfânt'' din Chişinău, alături de preşedinta Maia Sandu.

Hepta

La finalul vizitei, Emmanuel Macron a postat un mesaj în limba română în care a mulţumit Republicii Moldova pentru primirea călduroasă.

A fost prima vizită în Republica Moldova a preşedintelui Emmanuel Macron şi prima vizită a unui lider francez din ultimii 24 de ani

"Poporului Republicii Moldova, locuitorilor Chişinăului: vă mulţumesc pentru primirea călduroasă. Vom acţiona pentru a consolida şi mai mult relaţia dintre Franţa şi Uniunea Europeană cu Republica Moldova. Avem multe lucruri în comun şi multe de făcut împreună! Pe curând", a scris Macron.

„Poporului Republicii Moldova, locuitorilor Chișinăului: vă mulțumesc pentru primirea călduroasă. Vom acționa pentru a consolida și mai mult relația dintre Franța și Uniunea Europeană cu Republica Moldova. Avem multe lucruri în comun și multe de făcut împreună! Pe curând”, arată mesajul lui Emmanuel Macron pe Twitter.

"Republica Moldova a depus o cerere de aderare la UE şi această dorinţă de a se alătura familiei europene este legitimă. Cererea va fi dezbătută peste 10 zile la Consiliul European, pe 23 si 24 iunie, pe baza unui aviz al Comisiei Europene", a declarat Macron. Preşedintele francez a promis că ţara sa va depune toate eforturile pentru "a construi unitatea UE astfel încât să se ajungă la un compromis care să recunoască amploarea efortului înfăptuit, legitimitatea poporului moldovean să se alăture UE şi să trimită în acest vremuri şi ţinând cont de contextul descris adineauri un mesaj pozitiv şi clar la cererea formulată".

Citește și: Primele imagini cu Klaus Iohannis în gara din Kiev. Cum a fost surprins președintele României și ce ținută a ales să poarte

Macron a mulţumit Republicii Moldova pentru găzduirea de refugiaţi ucraineni şi a condamnat acţiunile Rusiei în Ucraina. Vizita lui Emmanuel Macron este a doua vizită a unui preşedinte francez la Chişinău, după cea efectuată de Jacques Chirac în 1998. În mandatul său de preşedinte, Maia Sandu a fost primită de două ori de către omologul său francez la Palatul Elysee.

Joi, preşedintele francez se află în Ucraina, alături de preşedintele român Klaus Iohannis, cancelarul german Olaf Scholz şi premierul italian Mario Draghi.

Citește și: În 100 de zile de război Rusia a câștigat miliarde de euro. Cum a reușit să își acopere aparentele pierderi venite din interdicții

Preşedintele francez Emmanuel Macron a adus un omagiu poetului Mihai Eminescu


Cu ocazia împlinirii a 133 de ani de la moartea lui Mihai Eminescu, la bustul poetului din Chişinău au depus flori scriitori, oameni de cultură şi artă, reprezentanţi ai administraţiei publice centrale şi locale şi iubitori de poezie, informează Moldpres.

Mihai Eminescu, considerat de critica literară postumă drept cea mai importantă voce poetică din literatura română, s-a născut la 15 ianuarie 1850 la Botoşani. S-a stins din viaţă pe 15 iunie 1889. A fost înmormântat la cimitirul Bellu din Bucureşti. În octombrie 1948, Mihai Eminescu a fost ales post-mortem membru al Academiei Române.

Evaluarea Națională la Matematică din 2022. Ce subiecte au avut elevii la Matematică, când se poate face contestație... Dovadă autorecenzare 2022. Cum verifici dacă te-ai autorecenzat corect și ce e de făcut dacă procesul nu s-a realizat cu...
Parteneri
Cum vei fi cerută în căsătorie în funcție de zodie. Află ce surprize ți-au pregătit astrele
Catine.ro
Ultimele știri
x