Cum a arătat prima noapte cu mască de protecție obligatorie pe stradă. În Argeș, polițiștii locali au putut da amenzi pentru nerespectarea regulilor

De noaptea trecută măştile au devenit obligatorii şi în aer liber în judeţul Argeş. Şi nu este singura regulă nouă. Poliţiştii din judeţ au ieşit pe stradă încă de la miezul nopţii pentru a se asigura că măsurile anunţate acum două zile sunt respectate.

Purtarea măştii în aer liber sau limitarea numărului de clienţi la terase! Sunt doar două dintre propunerile care au fost adoptate seara trecută de către Guvernul României.

Această regulă va deveni obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spaţiile publice deschise. Deciziile vor fi luate de fiecare Comitet Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Este vorba de pieţele agroalimentare, staţiile de autobuz sau chiar falezele de pe litoral. Şi proprietarii teraselor trebuie să limiteze numărul clienţilor şi orarul de funcţionare, motivul principal fiind ca terasele sunt tot mai aglomerate şi au un risc epidemiologic ridicat.

Citește și:

Măștile, obligatorii pentru toate persoanele de peste cinci ani, în spațiile publice deschise! Raed Arafat, anunțul momentului despre noile restricții

Polițiștii locali pot aplica amenzi celor care nu poartă mască pe stradă

Pentru că deciziile de impunere a unor noi restricții au fost luate de Comitetele Județene pentru Situații de Urgență din toată țara, polițiștii locali pot aplica sancțiuni celor care nu respectă prevederile impuse de autorități. Astfel, în Argeș, oamenii legii au ieșit pe străzi încă azi noapte, pentru a se asigura că măsurile anunțate sunt îndeplinite.

Prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Ce feluri de mâncare preferă Kate Middleton
Puțini știu care e prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Printre felurile de mâncare pe...
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2021. Săgetătorii sunt plini de energie. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2021 vine cu multe vești bune pentru nativii din zodiac....
Parteneri
Imagini rare cu membrii Familiei Regale când erau bebeluși. Cât de similar arătau Prințul William și Prințul George când învățau să meargă
Publicul adoră să vadă imagini cu membrii Familiei Regale când erau bebeluși. Fotografiile cu Prințul William și Prințul George, alături de ceilalți copii regali, au apărut în nenumărate publicații din întreaga lume, dar unele dintre sunt mai rare. Printre acestea se numără și poze cu moștenitorii tronului atunci când învățau să meargă. 
Catine.ro
Ultimele știri