Antena Căutare

Primarul Clujului, Sorin Apostu, suspendat din PDL

Presedintele PDL Cluj-Napoca, primarul Sorin Apostu, a fost suspendat vineri dimineata din partid dupa ce Curtea de Apel Cluj a dispus arestarea sa preventiva, se arata intr-un comunicat al PDL Cluj, citat de Mediafax. In comunicat se mai precizeaza ca de-a lungul celor peste zece ani, de cand este in partid, Sorin Apostu a fost unul dintre cei care au contribuit la consolidarea organizatiei judetene a formatiunii.

"PDL Cluj a luat act de decizia Curtii de Apel Cluj cu privire la domnul primar al municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu. De-a lungul celor peste zece ani, Sorin Apostu a fost unul dintre cei care au contribuit la consolidarea PDL Cluj si, indiferent de ceea ce se intampla in aceste zile, raman proiectele pe care domnia sa le-a realizat pentru municipalitatea clujeana. Din punct de vedere juridic, domnia sa se bucura, mai departe, de prezumtia de nevinovatie, care este o problema ce tine de apanajul justitiei. Sub aspect politic, sunt aplicabile dispozitiile articolului 23, litera c, din Statutul PDL, coroborate cu articolul 4, alineat 3, din Codul Etic, fiind suspendat de drept din calitatea de membru al PDL Cluj"


Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, retinut pentru luare mita de mita in forma continuata, si omul de afaceri Calin Stoia, acuzat in acelasi dosar de dare de mita, au fost arestati preventiv, joi seara, pentru 29 de zile, in baza unor mandate emise pe numele lor de Curtea de Apel Cluj.

Potrivit DNA, Sorin Apostu a primit, in perioada 2009-2011, 94.000 de euro pentru a incheia contracte de salubrizare si asigurare a parcului auto al regiilor subordonate CL Cluj, banii fiind incasati de la firmele beneficiare ale contractelor prin cabinetul de avocatura al sotiei sale.

Sotia primarului municipiului Cluj-Napoca, Monica Undina Apostu, este si ea invinuita in acest dosar, fiind audiata aproximativ cinci ore de catre procurorii anticoruptie in cursul dupa-amiezii de miercuri.

sursa: Hotnews

Vitezomanul ucigas de pe Calea Floresca ramane in arest... Pericol de explozie la Craiova. Peste 120 de tone de materiale pirotehnice, descoperite in apropierea unui depozit de GP...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x